Medya Haber Girişi : 13 Temmuz 2015 20:15

Atatürk Üniversitesi en çok arananlarda ikinci oldu

Atatürk Üniversitesi en çok arananlarda ikinci oldu
Atatürk Üniversitesi üniversite tercih döneminde, internette en çok aranan üniversiteler arasında ikinci sırada yer aldı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi üniversite tercih döneminde, internette en çok aranan üniversiteler arasında ikinci sırada yer aldı.

Yandex, 6 Temmuz tarihinde başlayan tercih sürecinde bugüne kadar İnternet üzerinden en çok hangi üniversitelerin arandığını analiz etti.

Üniversite sınavına giren öğrenciler için tercih dönemi 6 Temmuz tarihinde başladı. Milyonlarca öğrenci, puanına ve gelecek hedeflerine en uygun üniversiteyi bulmak için detaylı araştırmalar yapıyor. Yandex, tercih sürecinin başladığı 6 Temmuz tarihinden bugüne kadar en çok aranan üniversitelerin hangileri olduğunu analiz etti.

6-10 Temmuz tarihinde yapılan aramaları değerlendiren Yandex'in analizine göre Türkiye çapında en çok aranan üniversite Anadolu Üniversitesi oldu. İkinci sırada ise Atatürk Üniversitesi yer aldı. Atatürk Üniversitesi`ni sırasıyla İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi takip etti. En çok aranan ilk 10 üniversite arasında sadece 2 özel üniversiteye karşın 8 adet devlet üniversitesinin olması dikkat çekti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.