Teknoloji Haber Girişi : 26 Ağustos 2017 17:15

AtaUni Racing'den uluslararası başarı

AtaUni Racing'den uluslararası başarı
Mühendislik Fakültesi Formula Student Takımı uluslararası bir başarıya imza attı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından kurulan Atatürk Üniversitesi Formula Student Takımı AtaUni Racing, 20-23 Temmuz tarihleri arasında İngiltere'de gerçekleştirilen dünyanın en büyük ve en prestijli mühendislik yarışmalarından birisi olan Formula Student yarışmasına katılarak ülkemizi üst üste ikinci kez temsil etme başarısı gösterdi.

Dünyanın en iyi üniversitelerinden gelen yüzlerce başvuru arasından seçilen 26 takımdan birisi olan AtaUni Racing, İngiltere'nin Silverstone yarış pistinde gerçekleştirilen yarışmada Mühendislik Tasarımı alanında Dünya 11.'liği elde ederken Üretim Maliyeti alanında ise Dünya 13.'lüğü ile yarışmayı tamamladı.

Makine Mühendisleri Enstitüsünün ( Instution of Mechanical Engineers ) 20 yıldır üniversiteler arası düzenlediği yarışmaya, dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciler, formula tipi tek kişilik yarış aracı tasarlayıp üreterek katılıyorlar. Yarışmanın amacı ise bir otomotiv firmasının üretmek isteyeceği özellikte araçlar geliştirmek.

Formula Student yarışmasında Class 2 kategorisinde hem Atatürk Üniversitesi hem de ülkemizi üst üste ikinci kez başarı ile temsil eden AtaUni Racing takımı, önümüzdeki sene daha büyük başarılar elde etmek ve hedefledikleri aracı üretmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

AtaUni Racing takımı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı makamında ziyaret ederek, bugüne kadar yapılan projelere her zaman destek veren Rektör Çomaklı'ya, yönetimine ve akademisyenlere teşekkür ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.