Erzurum Haber Girişi : 29 Ağustos 2016 20:30

Atlama Kuleleri'nin bulunduğu Kiremittepe'de yangın

Atlama Kuleleri'nin bulunduğu Kiremittepe'de yangın
Erzurum'da 2011'deki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan ve 2014'te pistleri göçen Kayakla Atlama Kuleleri'nin bulunduğu Kiremittepe'deki yangın korkuttu.
Erzurumajans-Erzurum'da 2011'deki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan ve 2014'te pistleri göçen Kayakla Atlama Kuleleri'nin bulunduğu Kiremittepe'deki yangın korkuttu.

Palandöken ilçe merkezindeki Kiremittepe'de Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 94 milyon lira harcanarak 20, 40, 60, 95 ve 125 metre yükseklikte kayakla atlama kuleleri yaptırıldı. Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerinin pistleri 15 Temmuz 2014 günü meydana gelen heyelan sırasında göçtü. Pistlerin kullanılamaz duruma gelmesi üzerine 30 milyon liraya zemine fore kazık dikilerek pistlerin yeniden yapılması için başlatılan çalışmalar devam ederken bugün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Atlama kulelerinin güney yüzüne yakın yerdeki apartmanlarda oturan çocukların çıkardığı tahmin edilen yangın, kuruyan otlar nedeniyle kısa sürede büyüdü. Rüzgarın etkisiyle yaklaşık 30 dönüm alana yayılan yangında, çam ve huş ağaçları büyük zarar gördü. Palandöken ilçesinde, atlama kuleleri sınırına yakın evleri ve atlama kulelerine tehdit eden yangın, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin olağanüstü çabaları sonucu 1 saatte kontrol altına alındı. Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Zafer KUMRU/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.