Spor Haber Girişi : 24 Haziran 2017 17:24

Atletizm antrenörü çift bebekleriyle milli takım kampında

Atletizm antrenörü çift bebekleriyle milli takım kampında
İki yıl önce evlenen atletizm antrenörü Semra ve Deniz Pekyılmaz çifti, Erzurum'da başlayan Mesafeler Milli Takımı'nın hazırlık kampına 3.5 aylık bebekleri Kıvanç ile birlikte katıldı.
Erzurumajans-İki yıl önce evlenen atletizm antrenörü Semra ve Deniz Pekyılmaz çifti, Erzurum'da başlayan Mesafeler Milli Takımı'nın hazırlık kampına 3.5 aylık bebekleri Kıvanç ile birlikte katıldı. 

Kampa geldiklerinde Kıvanç'ın 52 günlük olduğunu söyleyen antrenör Semra Pekyılmaz, bebeğini bir an bile olsun yanından ayırmıyor. Hazırlık kampında hem antrenörlük hem annelik görevini titizlikle yerine getiren Semra Pekyılmaz, "Bebeğimiz henüz küçük. Emzirdiğim için yanımdan ayırmamam gerekiyor" dedi.

Atletizm Federasyonu tarafından Erzurum'da açılan kampa 1500 metre yıldızlar eski Türkiye rekortmeni Semra Pekyılmaz, kendisi gibi antrenör olan eşi Deniz Pekyılmaz ve oğlu Kıvanç ile birlikte katıldı. Çocuğunu emzirdiği için yanından ayıramayan Semra Pekyılmaz, kampta hem annelik hem de antrenörlük görevini başarıyla sürdürüyor.

Atletizme 20 yıl önce başladığını belirten Semra Pekyılmaz, "Uzun yıllar sporcu olarak mücadele ettiğim kariyerimi noktaladıktan sonra bu spora antrenör olarak hizmet veriyorum. Oğlum Kıvanç 52 günlükken Erzurum'a geldik. Şimdi yaklaşık 3.5 aylık oldu. Kıvanç'ın genlerinde sporculuk olduğu için büyüdüğünde iyi bir sporcu olacağına inanıyorum. Hem antrenörlük hem de çocuğa bakmak zor mu bilmiyorum. Çünkü çocuğum yaramaz ve ağlayan birisi değil. O yönden şanslıyım. Bir de yürümemesi benim için bir avantaj. Antrenmana gelirken o arabasında uyuyor biz de çalışmalarımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Evlendikten sonra İstanbul'da yaşamaya başladıklarını belirten baba Deniz Pekyılmaz, kendisinin eski bir karateci olduğunu ancak 1995 yılından sonra atletizm antrenörlüğü yapmaya başladığını anlattı. Eşi ve oğlu ile birlikte Erzurum'daki Mesafeler Milli Takımı hazırlık kampına katıldığını ifade eden Deniz Pekyılmaz şunları söyledi:

 "Önümüzde 13-16 Temmuz'da Polonya'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası var. Eşim ve ben biri gençler Avrupa Şampiyonu Sümeyye Erol diğeri ise 3 bin metre engellide Türkiye rekortmeni Fatma Arık'ı çalıştırıyoruz. Sporcularımız Tokyo Olimpiyatları'na aday. Devletimizin ve federasyonumuzun bize verdiği imkanları en iyi şekilde değerlendirerek 2 bin rakımlı Erzurum'da sporcuları hazırlamaya çalışıyoruz. Milli görevin ve bayrak sevgisinin her şeyin üzerinde olduğunun bilincinde çocuğumuzla kampa gelmekten çekinmedik. Erzurum'a gelirken aklımızdaki tek soru, sıfır rakımdan 2000- 2500 rakıma çıkarsa çocuğumuzda sağlık sorunu yaşanır mı diye endişe vardı. Doktorlara danıştık herhangi bir sorun olmayacağını belirttiler ve içimiz rahat etti. Şu ana kadar bir sorun yaşamadık. Ağustos'a kadar kampımız devam edecek. Erzurum'da hava çok güzel. Palandöken'de, ormanlık alanda, çimde ya da pistte koşuyoruz. Erzurum bir sporcu için muhteşem bir kamp yeri."

Turgay İPEK/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.