Eğitim Haber Girişi : 18 Mayıs 2017 12:44

AÜ GSF'ye 'İyi Fikir' ödülü

AÜ GSF'ye 'İyi Fikir' ödülü
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümündeki kan değişimi ödül getirdi.
Erzurumajans-İyi Fikir Reklam Yarışması, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü tarafından bir reklam ajansı ve hotelin işbirliğiyle ilk kez bu yıl gerçekleştirildi.

Yarışma kapsamında yarışma düzenlenen hotel için dergi reklamı hazırlayan yarışmacı öğrenciler, çalışmalarında hotelin beklentilerin üstünde bir manevi tatmin yaratarak, konaklamayı eşsiz bir deneyime dönüştürdüğü mesajını iletmeyi hedefledi.

Yarışmanın jüri üyeliğini reklam ajansı kurucu ortağı ve yaratıcı direktörü Uğurcan Ataoğlu, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Duygu Aydın, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Uzmanı Tarık Doğan, reklamı hazırlanan hotelin kurucusu Serkan Vanlı, kurumsal kimlik danışmanı Ebru Topçuoğlu, Turkcell Reklam Sorumlusu ve bir başka reklam ajansı kurucu ortağı ve hotelin sosyal medya danışmanı Veli Güzel gerçekleştirdi.

AMAÇ GSF ÖĞRENCİLERİNİ SEKTÖRE HAZIRLAMAK

Yarışmanın koordinatörü S.Ü. Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Duygu Aydın, ulusal kapsamda düzenlenen yarışmanın amacını iletişim ve reklamcılık alanında kariyer yapmayı hedefleyen üniversite öğrencilerini mezuniyetleri öncesinde sektöre hazırlamak ve yaratıcı fikirlerini ödüllendirmek olarak ifade etti. Türkiye'de bulunan İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin lisans 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılım gösterdiği yarışmaya üniversiteler tarafından ilgi büyük oldu. Atatürk Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi'nden olmak üzere çok sayıda başvuru alındı. 

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İKİNCİ OLDU

 Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Grafik Bölümü Başkanlığı'na atatan Yrd.Doç. M. Ferruh Haşıloğlu ile birlikte atılıma geçen genç tasarımcılar Mehmet Yıldırım, Aysun Kasparoğlu ve Leyla Yaramış  Jürinin yaptığı oylamalar sonucunda ikincilik ödülü kazandı. Yarışmada, birincilik ve üçüncülük ödülü ise Selçuk Üniversitesi Reklamcılık bölümü öğrencilerine verildi. 

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde heyecanlı bekleyiş öncesi Türkiye'nin en köklü ve başarılı reklam ajanslarından biri olan ajansın kurucu ortağı ve yaratıcı direktörü Uğurcan Ataoğlu kişisel sergisi ve söyleşisi gerçekleştirildi. Yarışmada derece alan öğrenciler reklam ajansında staj ve hotelin hediyeleriyle ödüllendirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.