Bölge Haber Girişi : 24 Ekim 2009 01:23

AÜ'de Emel Taşçıoğlu rüzgarı!..

AÜ'de Emel Taşçıoğlu rüzgarı!..
Türk Halk Müziğinin usta yorumcusu Emel Taşçıoğlu Atatürk Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Erzurum Ajans-Rektörlük Kültürel Faaliyetler Yürütme Kurulu’nun 2009-2010 akademik yılı açılış etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği ses sanatçısı Emel Taşçıoğlu’nun verdiği muhteşem konsere TRT Ankara, İstanbul ve Erzurum radyolarının saz sanatkârları da eşlik etti.

 
Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserin takdimini Atatürk Üniversitesi Rektörlük Halkla İlişkiler Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nesrin Feyzioğlu yaptı.

Akademik çalışmaları yanı sıra müzik bilimiyle de uğraşan Feyzioğlu, Emel Taşçıoğlu’nu takdiminde, sanatçının, Türk Halk Müziğini abartısız bir üslupla, ustalıkla yorumlayan nadir sanatçılardan biri olduğunu ifade etti.

 
Örnek kişiliği, sanat ve aile hayatıyla da dikkat çeken Emel Taşçıoğlu’nun taşıdığı üstün özellikler nedeniyle “Fair Play” ödülü sahibi olduğunu da vurgulayan Feyzioğlu, şunları kaydetti: “Sanatçımız Fair Play ödülünün yanı sıra, Halk Müziğine Emeği Geçenler ödülü, Yılın sanatçısı Ödülü, Toplumsal Etkinlik Ödülü’nün de sahibidir. Taşçıoğlu, TRT’de, ‘Mihenk Taşları’, ‘Üçü Bir Yerde’, ‘Erguvan’, ‘Tatlı Dile Güler Yüze’, ‘Kesik Çayır Biçilir mi?’, ‘Elmalı’ adlı programlarda görev aldı. Emel Taşçıoğlu’nun ‘Sel Gider Kum Kalır’ adıyla çıkardığı bir de Türk Halk Müziği CD’si bulunuyor.”
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ve Prof. Dr. Samih Diyarbakır`ın da izlediği konserde, Taşçıoğlu, halk müziğinin klasikleşmiş otantik parçalarını seslendirdi ve büyük bir beğeni topladı.

Konser sonrası Emel Taşçıoğlu ve beraberindeki saz heyetine plaket ve çeşitli hediyeler takdim eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, sanatçıya ve saz ekibine teşekkür etti. (www.erzurumajans.com )

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.