Bölge Haber Girişi : 07 Mart 2011 15:38

AÜ'den 2011 Universiade değerlendirmesi!..

AÜ'den 2011 Universiade değerlendirmesi!..
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum'da düzenlenen 25. Üniversiteler Kış Oyunlarında üniversitenin 'üniversite-şehir bütünleşmesi' bağlamında ciddi bir rol üstlendiğini, başlıca misyonunu yerine getirdiğini belirtti.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum’da düzenlenen 25. Üniversiteler Kış Oyunlarında üniversitenin ‘üniversite–şehir bütünleşmesi’ bağlamında ciddi bir rol üstlendiğini, başlıca misyonunu yerine getirdiğini belirtti.

 

Atatürk Üniversitesinin 25. Üniversiteler Kış Oyunlarında büyük rol oynadığını ifade eden Rektör Koçak, “25. Üniversiteler Kış Oyunlarına ev sahipliği yaparak üniversitelerin şehirlerin sosyo, kültürel, ekonomik kalkınmalarına katkısı ve Üniversite–şehir bütünleşmesi bağlamında ciddi bir rol üstlenmiş, başlıca misyonunu yerine getirmiştir. Köklü bir geçmişe sahip olan, kendi değerlerini üreten ve bu değerler doğrultusunda gelişimini sürdüren Üniversitemiz, bölgemizin sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınmasında önemli sorumluluklar üstlenmiştir. Zaman içinde hedeflerini büyütüp, evrensel standartlara ulaşarak, bugün çağdaş bir yüksek öğretim kurumu haline gelen Üniversitemiz, bu yetkin varlığı ile 25. Üniversiteler Kış Oyunları’nın Üniversitemize, şehrimize ve ülkemize kazandırılmasına zemin hazırlayan en etkin sebeplerden biri olmuştur. Erzurum’un tarihî ve stratejik konumunun adeta bir göstergesi olan Üniversitemiz, 27 Ocak 2011- 06 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleşen 25. Üniversiteler Kış Oyunlarına ev sahipliği yaparak üniversitelerin şehirlerin sosyo, kültürel, ekonomik kalkınmalarına katkısı ve Üniversite–şehir bütünleşmesi bağlamında ciddi bir rol üstlenmiş, başlıca misyonunu yerine getirmiştir." dedi.

 
İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

 
"Üniversitemiz, yetkin varlığından başka oyunlar sürecinde bütün imkânlarını seferber ederek, sürecin başarı ile tamamlanmasında öğrencisi, öğretim üyesi, idarî personeli, yönetimi ve bütün sosyal, fizikî imkânlarını kullanarak özveri ile gerekli tüm gayretleri sarf etmiştir" diyen Prof. Dr. Koççak, "Atatürk Üniversitesi, 53 yıllık tarihinde ilk kez özel bir düzenleme yaparak, yerleşke içerisindeki Oyunlar Köyü’nün, oyunlara hazır hale getirilebilmesi için, dönem akademik takvimini yeniden düzenlemiş, Cumartesi ve Pazar günleri de eğitim yapılmıştır. Bu süreçte gerek öğrenciler gerekse öğretim üyelerinin ve personelin büyük bir özveriyle çalışmasıyla, eğitimin akademik takviminden önce tamamlanması sağlanmıştır. Fizikî çehreye yönelik düzenlemeler bağlamında gerçekleştirilen tüm ağaçlandırma faaliyetleri, Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

PERSONELİMİZ ÖZVERİYLE GÖREV YAPTI

Prof. Dr. Koçak daha sonra şunları kaydetti; "25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları bağlamında Oyunlar Köyü ile gönüllülerin barındığı yeni yerleşke arasında ulaşımı sağlayacak yüksek standartlı yolların açılması, asfaltlanması ve aydınlatılması çalışmaları, Üniversite kaynakları ve Karayolları Erzurum Bölge Müdürlüğümüzün katkılarıyla bugünkü seviyeye getirilmiştir. Atatürk Üniversitesi kültür merkezleri ve sanat galeri salonları 2011 Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen çeşitli kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapmış, bu bağlamda Kültür Merkezi, Kültür ve Gösteri Merkezi ile Sanat Galerisi Salonlarımız, sayısız konser, sergi, konferans ve sunumun gerçekleştirilmesi için tahsis edilmiştir. Oyunların başlamasıyla birlikte, FISU tarafından talep edilen Oyunlar Köyü içinde ihdas edilen “Eğlence ve Gönüllü İletişim Merkezi”nin kurulması talebi de yine Üniversitemiz tarafından karşılanmıştır. Bowling Salonumuz sporcuların kullanımına herhangi bir ücret talep edilmeden sunulmuş, modern dersliklerimiz, süreçle ilgili bilgi paylaşımına hizmet etmek amacı ile aylar boyunca 2011 organizasyon toplantılarına tahsis edilmiştir. 200 kişiden oluşan Atatürk Üniversitesi Özel Güvenlik Ekibi oyunların başladığı günden itibaren, 24 saat süreyle sporcuların ve tesislerin güvenliğini sağlamak üzere görevlendirilmiştir. Atatürk Üniversitesi’nin bütün makine parkı, taşıma araçları ve karla mücadele araçları, yüzlerce elemanla birlikte, organizasyonda bir aksaklığa meydan vermemek için özveriyle görev yapmıştır."

 
GÖNÜLLÜLERİN SEÇİMİ ve KOMİTELER

 
"Atatürk Üniversitesi, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına yetişmiş insan gücüyle de önemli katkılar sağlamıştır. Organizasyonun Kültür-Sanat Koordinatörlüğü, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Koordinatörlüğü, Seyirci Hizmetleri ve Biletleme Koordinatörlüğü, Açılış-Kapanış Koordinatörlüğü, Çevre Koordinatörlüğü, Karma alan Koordinatörlüğü gibi görevler, yine üniversitemiz öğretim üyelerince başarıyla yürütülmüştür. Üniversitemiz ayrıca 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın önemli bir aşamasını oluşturan açılış ve kapanış seremonilerinin hazırlık sürecine de kapalı salonları, öğrencileri ve öğretim kadroları ile oyunların görsel yüzünün ortaya çıkmasına çok büyük bir katkı sağlamıştır. Bu süreçte Atatürk Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bir başka önemli faaliyet de, oyunlar boyunca görev yapacak gönüllülerin tespit edilmesi ve bunların eğitilmesi olmuştur. Üniversitemiz öğretim üye ve yardımcılarından oluşan gönüllüler komitesi aylarca önceden başlattıkları çalışmayla büyük bölümünü Atatürk Üniversiteli öğrencilerin oluşturduğu 2 bin 500 civarındaki gönüllünün seçimini ve eğitimini üstlenip organizasyonun başarıyla yürütülmesine önemli katkılar sağlamıştır."

 
ULUSLARARASI  UNIVERSIADE KIŞ KONFERANSI

 
"25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında Atatürk Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen çok önemli bir faaliyet ise 15 ülkeden 260 bilim adamının katılımıyla 80 civarında sözlü ve poster sunumun yapıldığı “Üniversite sporlarının bölgesel kalkınma ve sağlık üzerine katkıları” konulu Uluslararası Universiade Kış Konferansıdır. Katılımcıların, Erzurum’daki kış sporları tesislerinin geleceği konusundaki değerlendirmeleri ilerisi için önemli yararlar sağlayacaktır. Son olarak, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının sembolik göstergeleri olan logo ve maskotun tasarımları Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından yapılmıştır. 1980’lere kadar ev sahibi toplumlara önemli bir ekonomik yük getiren büyük spor organizasyonları 1984 Los Angeles Olimpiyat Oyunlarından itibaren önemli birer ekonomik kazanç kaynağı haline dönüşmüştür. Erzurum’un bir kış turizmi, kış sporları merkezine dönüşmesi ve bunu her anlamda kazanca dönüştürmesi en büyük temennimizdir. Atatürk Üniversitesi kuruluş amacının gereklerini bu kez de 25. Üniversiteler Kış Oyunlarında yerine getirmenin huzuru ve gururu içindedir. “
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.