İlçeler Haber Girişi : 10 Şubat 2016 20:00

Avukatların Cizre açıklamasına Oltu Barosu'ndan tepki

Avukatların Cizre açıklamasına Oltu Barosu'ndan tepki
Cizre'de 60 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve yaşananları protesto etmek için İzmir Adliyesi önünde açıklama yapan avukatlara Oltu Barosu'ndan tepki geldi.
Erzurumajans-Cizre'de 60 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve yaşananları protesto etmek için İzmir Adliyesi önünde açıklama yapan avukatlara Oltu Barosu'ndan tepki geldi. 

Oltu Adliye binası önünde toplanan avukatlar, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensuplarının tüm yasal ve meşru operasyonlarını desteklediklerini açıkladı.

Avukatlar adına basın bildirisini okuyan avukat Melih Polat, "Yıllardır Türk milletinin bütünlüğüne, vatanımızın birliğine ve bin yıllık kardeşliğimize kasteden ve milletimizin varlığını, huzur ve sükununu hazmedemeyen bazı dış güçlerin taşeronu durumundaki eli kanlı PKK terör örgütünün, son aylarda ülkemizin Güneydoğu bölgesinde yaşayan yurttaşlarımıza ve kahraman güvenlik güçlerimize karşı giriştiği sistematik şiddet ve kalkışma hareketinin çok ciddi boyutlara ulaştığı ve Türk milletinin sabrının taşırıldığı bilinmektedir. PKK terör örgütünün öz yönetim safsatası adı altında Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olduklarını söyleyerek sözde onların adına canice eylemler yapıp, çoluk çocuk demeden hayatlarına kastettikleri açıktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya, Türk milletinin birliğini bozmaya dahili ve harici hiçbir şer odağının gücü yetmeyecektir. Çözüm, devleti katil ilan ederek akademik ve sair bildiri adı altında, yer yer de hukukçu kimliğini kullanarak bölücülük yapmak değil; seksen milyonun millet olma bilincini ve ruhunu tazeleyerek insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve adalet paydasında kucaklaşmaktır. Milletimizin en büyük güvencesi olan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve emniyet gücü mensuplarımızın gerçekleştirdiği tüm yasal ve meşru operasyonları desteklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyurur bu vesile ile Oltu ilçesi avukatları olarak, operasyonlarda şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı, yaralı gazilerimize ise acil şifalar dileriz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.