Eğitim Haber Girişi : 28 Temmuz 2015 16:07

AYM'nin dersaneler kararı herkesin kafasını karıştırdı

AYM'nin dersaneler kararı herkesin kafasını karıştırdı
Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerinin dönüşüm yasasını iptal etmesinden sonra sektör temsilcileri kadar, öğrencilerinde velilerin de kafası karıştı.
Erzurumajans-Dershanelerin dönüşüm sürecinde ülke genelinde yaklaşık bin dershane temel liseye ve temel ortaokula dönüştü. Anayasa Mahkemesi'nin(AYM) dershanelerinin dönüşüm yasasını iptal etmesinden sonra sektör temsilcileri kadar, öğrencilerin ve velilerin de kafası karıştı.

Erzurum'da sektör temsilcilerinden eğitimci Murat Ertaş konuyla ilgili bir açıklama yaparak bilhassa öğrencilerine dershane hizmeti aldırmak isteyen velilerin bir hafta daha beklemelerini önerdi. Murat Ertaş'ın açıklaması şöyle: "Dershanelerin büyük oranda temel lise ve ortaokula dönüşmesinden sonra Anayasa Mahkemesi'nin maalesef çok geç aldığı ve açıkladığı kararla yasayı iptal etmesi hem sektörde hem veli ve öğrenciler nezdinde yeni bir kaosa kapı açmıştır.

Öğrencilerine gerek takviye kursları aldırmak, gerekse öğrencilerini sınavlara hazırlamak isteyen veliler biz sektör temsilcilerinden konuyla ilgili görüş istemekte, bulundukları sıkıntılı duruma çözüm beklemektedirler. Kıymetli velilerimize ve öğrencilerimize şunu ifade etmek isterim ki, Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) çok kısa sürede dershanelerle ilgili yeni bir düzenleme ve açıklama yapacaktır. Aldığımız duyumlar bu yönde bakanlığın bir hazırlık yaptığıdır.

Öngörümüz şu ki, ya temel lise ve ortaokul ruhsatı alan kurumlara 'takviye kursları' biçiminde dershane eğitimi izni de verilecek ya da dershanelerle ilgili yeni standartlar yönergeleri hazırlanarak ve belki de kavramsal değişikliğe giderek dershane eğitiminin önü açılacak. Konuyla ilgili bakanlığını en geç Ağustos'un ilk haftası bir açıklama yapacağını düşünüyoruz. Bilhassa lise son sınıfa geçen ve mezun olduğu halde üniversite tercihi yapmayıp sınavlara tekrar hazırlanmak isteyen öğrenciler ve onların velileri gönüllerini ferah tutsunlar. Sadece birkaç gün daha beklemelerini öneriyorum. Sektör temsilcileri olarak en nihayetinde temel lise yahut takviye kursu adında kurumlarımızla hizmete devam edip hiçbir öğrencimizin mağdur edilmemesi için gayret edeceğiz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.