Kültür-Sanat Haber Girişi : 26 Şubat 2015 19:37

Aziziye Belediyesi'nde zeka oyunları şöleni

Aziziye Belediyesi'nde zeka oyunları şöleni
Aziziye Belediyesi örnek bir proje daha gerçekleştirerek ilçedeki okullarda 'Zeka Oyunları Şöleni' düzenliyor.
Erzurumajans-Aziziye Belediyesi örnek bir proje daha gerçekleştirerek ilçedeki okullarda 'Zeka Oyunları Şöleni' düzenliyor.

Belediyenin öncülüğünde, Aktif Akademi ve Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Zeka Oyunları Şöleni eğitici eğitimleriyle başladı. İlçedeki 19 okulda 8 bin öğrenciyi zeka oyunlarıyla tanıştırmayı hedefleyen belediye, 23 Nisan'da şölen havasında düzenleyeceği turnuva ile başarılı öğrencileri sürpriz hediyelerle ödüllendirecek.

ÖĞRENCİLERİN BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, zeka oyunlarıyla öğrencilerin hafızalarının geliştirilmesi, problem çözme, akıl yürütme, strateji oluşturma, etkili iletişim, analiz-sentez, takım çalışması, kurallara uyma, zamanı verimli kullanma ve evrensel kültüre duyarlı olma gibi becerilerin geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Çocukların günümüzde zihinsel gelişimlerini televizyon, bilgisayar ve internet gibi alışkanlıkların olumsuz etkilediğini hatırlatan Başkan Orhan, zeka oyunlarıyla beynin doğru ve aktif kullanımı sayesinde çocukların akıl dolu saatler geçireceğine inandığını kaydetti.

EĞİTİME YÖNELİK PROJELERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Katılımcı ve sosyal belediyeciliğin en önemli araçlarından birinin eğitim hizmetleri olduğunun altını çizen Başkan Orhan, "Eğitime yönelik her türlü yatırımı ve projeyi azami ölçüde destekleyecek, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişimi ve zihinsel becerilerini en üst seviyeye çıkarma gibi bir projeyle yola çıktık. Zeka oyunları şöleni bu bağlamda bir başlangıç ve bu tür sosyal sorumluluk projelerinin sayısını artırarak, çocuklarımızın dijital kültüre alternatif olan zeka oyunlarına olan ilgisini artırmaya gayret göstereceğiz. Yaklaşık üç ay sürecek proje sonunda sürpriz hediyelerin verileceği bir turnuva düzenleyerek projeyi şölen havasında tamamlayacağız." dedi.

ULAŞ: DİJİTAL KÜLTÜRE EN ETKİLİ alterNATİF ZEKA OYUNLARI

Aktif Akademi Akademik Danışmanı Doç. Dr. Halim Ulaş ise, zekâ oyunlarının, dijital kültürün hâkim olduğu bir toplumda, bu kültüre alternatif en etkili unsurun zekâ oyunları olduğunu vurguladı. Ulaş, bu bağlamda, insana şiddetin her geçen gün arttığı günümüz şartlarında, zekâ oyunlarının önemli bir çıkış noktası olarak eğitim-öğretim sürecine dâhil edilmesi gerektiğini önemli olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Ulaş, Aziziye Belediyesi'nin sosyal sorumluluk kapsamında desteklediği projenin çok ciddi ve yaygın bir etki göstereceğini de sözlerine ekleyerek, projeye her türlü maddi ve manevi destek veren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'a teşekkür etti.

Zeka oyunları projesi kapsamında öğrencilere, dokuztaş, alquerque, petteia, surakarta, nim, tactiks, mangala, set, pentomino ve tangram gibi oyunlar öğretilecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.