İlçeler Haber Girişi : 24 Nisan 2015 13:12

Aziziye Belediyesi'nden farklı bir turnuva

Aziziye Belediyesi'nden farklı bir turnuva
Aziziye Belediyesi bir ilke imza atarak, Türkiye'de ilk defa zeka oyunları şöleni düzenledi.
Erzurumajans-Aziziye Belediyesi bir ilke imza atarak, Türkiye'de ilk defa zeka oyunları şöleni düzenledi.

Aktif Akademi işbirliğiyle düzenlenen turnuvada 8 bin öğrenci arasından seçilen 200 öğrenci büyük final için mücadele etti. Turnuvada altı gruptan son üçe kalan 18 öğrenci 27 Nisan'da büyük finalde yarışacak.

Aziziye Belediyesi bir ilke imza atarak, Türkiye'de ilk defa zeka oyunları şöleniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Aktif Akademi işbirliğiyle düzenlenen Zeka Oyunları Şöleni-Mangala Turnuvası'nda 200 öğrenci finale çıkmak için mücadele etti. Yaklaşık üç ay önce başlayan ve ilçe sınırları içerisindeki ilkokuldan liseye 19 okuldan 8 bin öğrencinin katıldığı turnuvada 200 öğrenci yarı finale kaldı. Erzurum Spor Lisesi Salonu'nda düzenlenen ve yarı finalde yarışan 200 öğrenci arasından büyük finale kalan 18 öğrenci, 27 Nisan'da yapılacak büyük şölende birincilik için performanslarını sergileyecekler.

ORHAN: ÇOCUKLARI ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN KURTARMAK İSTİYORUZ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, zeka oyunlarıyla öğrencilerin hafızalarının geliştirilmesi, problem çözme, akıl yürütme, strateji oluşturma, etkili iletişim, analiz-sentez, takım çalışması, kurallara uyma, zamanı verimli kullanma ve evrensel kültüre duyarlı olma gibi becerilerin geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi. Çocukların günümüzde zihinsel gelişimlerini televizyon, bilgisayar ve internet gibi alışkanlıkların olumsuz etkilediğini hatırlatan Başkan Orhan, zeka oyunlarıyla beynin doğru ve aktif kullanımı sayesinde çocukların akıl dolu saatler geçireceğine inandığını kaydetti. Katılımcı ve sosyal belediyeciliğin en önemli araçlarından birinin eğitim hizmetleri olduğunun altını çizen Başkan Orhan, "Eğitime yönelik her türlü yatırımı ve projeyi azami ölçüde destekleyecek, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişimi ve zihinsel becerilerini en üst seviyeye çıkarma gibi bir projeyle yola çıktık. Zeka Oyunları Şöleni bu bağlamda bir başlangıç ve bu tür sosyal sorumluluk projelerinin sayısını arttırarak, çocuklarımızın dijital kültüre alternatif olan zeka oyunlarına olan ilgisini artırmaya gayret göstereceğiz." dedi.

ULAŞ: ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE ZEKA OYUNLARI ETKİLİ BİR YÖNTEM

Aktif Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Halim Ulaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türkiye'de ilk defa zeka oyunları turnuvası düzenlendiğini söyledi. Ulaş, Aziziye Belediyesi'nin öncülüğünde yaklaşık 3 ay önce çalışmalara başladıklarını kaydederek, "Önce öğretmenlere zeka oyunları eğitimi verdik. Daha sonra öğretmenlerimiz okullarında bu eğitimi uyguladılar ve güzel sonuçlar aldılar. 3 aylık eğitimin sonunda bu işi bir yarışmayla, bir finalle taçlandıralım istedik ve mangala turnuvası düzenledik. Zeka oyunlarının, çocukların psikolojik, psikososyal gelişimlerinde, bilişsel, duyusal gelişiminde çok büyük faydası var. Çocukları özellikle internet bağımlılığından kurtarmak için zeka oyunları çok etkili bir yöntem. Elimizden geldiğince zeka oyunlarını ülke çapına yayma gayretindeyiz. Bu bağlamda bizlerden desteğini esirgemeyen Aziziye Belediye Başkanımız Muhammed Cevdet Orhan'a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Mangalanın geleneksel bir Türk oyunu olduğunu da hatırlatan Ulaş, unutulmaya yüz tutmuş bu oyunu gençlere sevdirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

OKTAY: AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Aktif Akademi Eğitim Danışmanlık Koordinatörü Zeynep Oktay da, Türkiye genelinde zeka oyunları, drama, mental aritmetik, okul öncesi gibi konularda eğitici eğitimleri yaptıklarını vurgulayarak, Erzurum'da zeka oyunları farkındalığı oluşturmak adına projenin çok önemli olduğunu, süreç içinde Erzurum'daki tüm yaşam alanlarında bu projeleri geliştirerek devam ettireceklerini ifade etti.

27 Nisan'da yapılacak final sonucunda 6 grupta toplam 18 öğrenci yarışacak ve grup birincisi olanlara bisiklet, ikincilere yarım altın, üçüncülere ise zeka oyunları setinin yanısıra dereceye giren tüm öğrencilere sürpriz hediyeler verilecek.

27 NİSAN'DA, 18 ÖĞRENCİ 6 GRUPTA YARIŞACAK

Zeka Oyunları Şöleni finalinde yarışmaya hak kazanan öğrencilerin isimleri belli oldu:

LİSE GRUBU
Muhammet Furkan Yorulmaz - Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi
Sariye Yiğit - Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi
Berivan Zeren - Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi

ORTAOKUL GRUBU
Faruk Bulut - 19 Mayıs Ortaokulu
Zeynep Çakmak - Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu
Emine Yalman - Ilıca TOKİ Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu Ortaokulu

4. SINIFLAR GRUBU
Feyza Muhammedi Seçen - Fatih İlkokulu
M. Fatih Yaşarbaş - Fatih İlkokulu
Abdulkadir Dumanlı - Fatih İlkokulu

3. SINIFLAR GRUBU
İkranur Güler - Zübeyde Hanım İlkokulu
İlayda Kıratlı - Fatih İlkokulu
Esma Hatun Korkmaz - Fatih İlkokulu

2. SINIFLAR GRUBU
Şevval Yiğit - Zübeyde Hanım İlkokulu
Gökay Türk - Ertuğrul Gazi İlkokulu
Muhammet Demirel - Ertuğrul Gazi İlkokulu

1. SINIFLAR GRUBU
Muhammet Enes Gecili - Fatih İlkokulu
Mustafa Ertaş - Ertuğrul Gazi İlkokulu
Beyza Erel - Ertuğrul Gazi İlkokulu 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.