İlçeler Haber Girişi : 04 Mayıs 2016 16:06

Aziziye ESMEK hizmete açıldı

Aziziye ESMEK hizmete açıldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim yatırımlarından biri olan Aziziye Erzurum Sanatsal ve Meslek Edindirme Kursları (ESMEK) düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin kültür yatırımlarından biri olan Aziziye ESMEK düzenlenen törenle açıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Aziziye ilçesinde yaptırılan Erzurum Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Merkezi'nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Selami Keskin ve Zafer Aynalı ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, açılışta yaptığı konuşmada, şöyle dedi: "Söz söylemek kolay ama icraat yapmak söz söylemek kadar kolay olmuyor. Bunlar emek istiyor, gayret istiyor, takip istiyor, imkân istiyor. Şuana kadar 14 tane Erzurum Sanat ve Meslek Eğitimi Kursu açtık. Bize zaman zaman insanlarımız, 'Başkanım iş arıyorum' diye geliyor. 'Ne iş yaparsın' diye sorduğumuzda, 'Başkanım her işi yaparım' diyorlar. Ben de diyorum ki; her işi yapma, bir iş yap, güzel yap. Onun için ben bütün anne ve babalara sesleniyorum. Çocuklarımızı okutalım, ama boş zamanlarını da değerlendirsinler, boş durmasınlar. Bedava da olsa bir sanatçının, zanaatkârın yanına gönderelim, orada bir meslek edinsin. Çocuklarımız liseyi, yüksekokulu veya üniversiteyi bitiriyorlar ama maalesef staj yapmadıkları için İnşaat mühendisi olmuş inşaattan haberi yok, makine mühendisi olmuş makineden haberi yok. Böyle olmamalı. Anneler ve babalar, çocuklarımızı seviyorsak mutlaka onları boş yatırmayalar, sabahleyin erken kalkmasını öğretelim." 

SEKMEN: "İSTİYORUZ Kİ ERZURUM DEĞİŞSİN"

Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında ebeveynlere seslendi. Sekmen, şunları kaydetti: "İstiyoruz ki Erzurum değişsin, Erzurum'da işyerleri olsun, Erzurum'da sanayi olsun, ticaret olsun, belediye hizmetleri olsun, sosyal ve sportif faaliyetler olsun. Ama bunu da kıskananlar var. Bakın Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u şampiyon yaptık, Aziziye hentbolda şampiyon oldu. Biz futbolda şampiyon olduk. Kıskananlar var, dedikodu yapanlar var. 'Niye yapıyorsun?' diye soruyoruz, cevap yok. Erzurum'u nasıl yükselteceğiz? Erzurum'un değeri nasıl oluşacak? Çocuklarımızı seviyorsak sahip çıkacağız. Çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda yetiştireceğiz. Biz de Erzurum'un önünü, ufkunu açacağız ve bu şehri geliştireceğiz. Başka çaremiz yok. Bakın, 50-60 yıl önce Erzurum 4-5 vilayetten biriyken bugün gerilerde kaldı. Hala göç veriyoruz. Bunu nasıl durduracağız? Sizlerle beraber? Zaman zaman, 'Erzurum'a yatırım gelsin' dediğim de, 'Eleman bulabilir miyiz?' diyorlar. Zaman zaman yatırımcılar geliyor. Bizim bilgimiz dışında bir takım yerlere gidiyorlar. Buralarda birileri diyorlar ki; 'Sakın buraya gelme, burada eleman bulamazsın.' Geçenlerde, Tekirdağ Saray'da Fabrikası olan, kot pantolon üreten, Erzurumlu bir işadamı hemşerimiz bir fabrika kurmak üzere buraya geliyor. Sorumlu olan bir yere gidiyor, böyle bir tesis kurmak istediğini ifade ediyor. Kendisi bana ifade etti, aynen şöyle diyorlar; 'Aman buraya gelme. Burada eleman bulamazsın. Kimse çalışmaz burada' Benim burada ablalarım var, kız kardeşlerimiz var, niye çalışmasınlar? İş olduktan sonra, paralarını alabilecekleri, sigortalı işyeri olduktan sonra niye çalışmasınlar? Niye çalışmasın bu delikanlılarımız, kızlarımız? Bu şehre yatırım gelmesini engelleyenleri bu şehirden göndereceğiz. Bu şehre yatırım gelecek. Bu şehri sevmek, buraya yatırım getirmekle olur. Evlatlarımıza, çoluk çocuğumuza iş bulmakla olur."

MESLEK EDİNMENİN ÖNEMİ

Başkan Sekmen, konuşmasında meslek edinmenin önemine dikkati çekti. Sekmen, şöyle devam etti: "Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nı Erzurum için açıyoruz. Bugün 14'üncüsünü açıyoruz, 6 tane de yolda. Taşradaki her ilçemizde birer tane olacak, il merkezindeki ilçelerimizde ise 3-5 hatta 10 tane olan ilçelerimiz olacak. Buralarda mutlaka bir meslek edinelim. Yaz spor okulları açıyoruz. Çocuklarımızı bedava eğiteceğiz. Erzurumluyuz, 'Bar oyna' dediğimiz zaman oynayacak bir tane yavrumuz yok. Çocuklarımız halk oyunlarımızı oynamalı, onlarla da kalmamalıyız, çevre illerin yöresel oyunlarını da mutlaka burada çocuklarımıza öğretmeliyiz. Seramik ve dekor kursları da açacağız. Niyetimiz Erzurum'da cam sanayini ve oyuncak sektörünü oluşturmak. Bunlarla ilgili de kurslarımızı açalım. Bunlar inşallah gerçekleşecek." Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, "Aziziye Erzurum'un batıya açılan kapısı niteliğinde birçok katma değeri ve birçok artı özellikleriyle Erzurum'da iyi bir konuma gelmek üzeredir. Büyükşehir Belediyemizin bu anlamda ilçemize yapmış olduğu bu yatırımlar bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Meslek edindirme anlamında gerçekleştirdiğimiz bugünkü açılış ilçemiz için de çok büyük bir kazanım olmuştur. İş bulma noktasında çok faydalı olacağına inandığımız bu kurslarımızın sayılarının artırılacağını Büyükşehir Belediye Başkanımızdan da duymamız bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Büyükşehir Belediyemiz, Aziziye Belediyesi içerisinde bulunan her türlü yatırımı hiçbir şekilde eksiksiz bırakmadan sonuna kadar devam ettirmektedir. Ben ilçem adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Beyefendi ve ekibine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"ERZURUM BÜYÜYECEK ERZURUM GELİŞECEK"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, "Bir taraftan meslek sahibi gençler, bayanlar yetiştirmenin gayreti içerisinde olurken, Başkanımız bir taraftan da azimle, buralarda yetişen gençlerimizin, bayanlarımızın çalışacakları, iş sahibi olacakları istihdam alanları oluşturmak için de müthiş bir gayret sarf ediyor. Biz de onun hızına yetişmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz 2014 Mart sonunda üç tane bu tür Sanat ve Meslek Eğitim Kursumuz vardı. İki yıl geçti, şuanda 14 tane Sanat ve Meslek Eğitimi Kursumuz var. Buralarda yaklaşık 5 bine yakın genç ve bayan kardeşimiz çeşitli branşlarda eğitim görüyor. Bunların sayısını önümüzdeki günlerde 20'ye çıkartacağız. İnşallah ESMEK Kursu olmayan ilçemiz kalmayacak. Buralardan mezun olan kardeşlerimize de iş sahaları bulmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu. Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da, "ESMEK Kursları halkımızın, özellikle de kızlarımızın ve annelerimiz el hünerlerini sergilediği, hayata pozitif bakabildiği güzel kurumlardır. Bu ESMEK Kurslarımızı açmaya ve halkımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Zira halkımız ESMEK Kurslarımızı benimsedi. İnşallah kursiyer sayısını 50 binlere çıkartmak için azimle, gayretle çalışacağız. 70-80 dalda insanlarımızın hünerlerini sergilemeleri için onlara imkân tanımaya devam ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizlere vermiş olduğu talimat, gösterdiği ışık ve o yolda yürümeye İnşallah sizlerin de desteğiyle devam edeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından 500 metrekare alan üzerine kurulan, 7 kurstan oluşan ve 120 kişinin aynı anda eğitim göreceği Aziziye ESMEK'in açılışı yapıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • AHMET YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    gercekten cok verimli kurslar sayın belediye baskanımızı .tes ediyorum.ben mahallebası egitim merkezinden sıhhi tesisatcılık kursuna katılarak.is sahibi ve meslek sahibi oldum.katkılarından dolayı sayın muhammed ali gunay hocamızada tesekkur ediyoruz.