İlçeler Haber Girişi : 29 Ocak 2015 02:21

Aziziye'de hayat boyu öğrenme komisyonu toplandı

Aziziye'de hayat boyu öğrenme komisyonu toplandı
Aziziye İlçesi Hayat boyu Öğrenme Komisyonu toplantısı Kaymakam Zafer Öz'ün başkanlığında toplanarak ilçede öğrenci, öğretmen ve veliler için hayat boyu öğrenmenin gerçekleşmesi adına neler yapılabileceği konuşuldu.
Erzurumajans-Aziziye İlçesi Hayat boyu Öğrenme Komisyonu toplantısı Kaymakam Zafer Öz'ün başkanlığında toplanarak ilçede öğrenci, öğretmen ve veliler için hayat boyu öğrenmenin gerçekleşmesi adına neler yapılabileceği konuşuldu.

Halk eğitim merkezi Müdürü Lokman Özdemir, halk eğitim bünyesinde halka yönelik açılan kurslar hakkında sunum yaptı. Özdemir, Hayat boyu öğrenme standartlarının ülkemizde yüzde 3,5'da kaldığını fakat Avrupa'da bu oranın yüzde 8 olduğunu belirtti.

Belediye Başkan Vekili Halil Özcan ise yaptığı sunumda belediye olarak ilçe halkına meslek kazandırmak için meslek edindirme projeleri olduğunu belirtti. Özcan, bu proje kapsamında özellikle bayanlara kazandırılan meslekler sonucu ortaya çıkan eserlerin termal otelde sergilenerek tanıtım yapılacağını belirtti. Özcan , ayrıca Belediye olarak öğrencilerin zekâ gelişimini artırmak için zeka oyunları setleri hazırlandığı ve bu setlerin tüm okullara dağıtılacağını, Atatürk Üniversitesinden görevlendirilecek öğretim elemanları vasıtasıyla bu oyunların eğitiminin verileceğini ifade ederek Halk Merkezine her konuda destek vereceklerini belirtti.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Koç da yaptığı konuşmada; Hayat boyu öğrenme adına Halk eğitim Merkezi ile ortaklaşa Sürü Yönetimi Kursu açılabileceğini bu bağlamda Tarım Bakanlığı'nın bu kursu alan kişilere 5 bin TL tutarında destek verdiğini belirtti. Koç, ayrıca ilçenin Söğütlü Mahallesi'nin sebze üretimi açısından elverişli olduğu için burada çok rahat turşu üretiminin yapılabileceğini ve bu sayede köy halkı ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Kaymakam Zafer Öz ise yaptığı konuşmada; Hayat Boyu Öğrenmenin daha çok halka meslek edindirme ve ileriye dönük plan çerçevesinde gerçekleşmesi gerektiğini belirtirken TİG Kaynakçılığı, Çağrı Merkezi Operatörlüğü, Zabıt Kâtipliği, Kalorifer Ateşleyiciliği, Hasta Bakımı, Yaşlı Bakımı, Çocuk Bakıcılığı gibi mesleklerin İlçe açısından önemine değindi, bu alanlarda İŞKUR vasıtasıyla kurslar açılması gerektiğini söyledi.

Öz, İlçe Jandarma Komutanlı ve Ulaştırma birliği tarafından er ve er başlara yönelik Yabancı Dil, Kalorifer Ateşleyiciliği, Kaynakçılık kursları açılması gerektiğini belirterek toplantıya iştirak eden katılımcılara teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.