B.B. Erzurumspor için Lig Şimdi Başlıyor...

Ligin zirvesini ve düşme hattını yakından ilgilendiren maçta sahaya çıkan iki takıma da bir puan değil üç puan gerekiyordu. Hem Osmanlı hem BB Erzurum maça bu bilinçle çıktıkları için tempolu  bir mücadele izledik. BB Erzurumspor kaliteli ayaklarıyla bu tempoyu,  futbola ve skora yansıtınca sahadan istediğini aldı. 

Erzurumspor kadro olarak oldukça geniş bir kadroya ve kaliteye sahip. Bunda herkes hemfikir. Fakat Bu kadroyu kullanabilmek büyük beceri. Örneğin Erzurumspor’un birinci forveti olmayan Ömer’in atmış olduğu iki gol ve Murat’ın yokluğunda Cenk’in göstermiş olduğu performans Mehmet Özdilek’in futbolculara mental dokunuşunun birer örnekleri... 

BB Erzurumspor’da  lige verilen arada Mehmet hoca futbol felsefesini kısmen takıma aşılamış olsa da, bir kaç isim dışında fizik olarak oldukça kötü durumda olan bir Erzurumspor var. 

Erzurum’un en büyük avantajı ara sonrası Eskişehir ve Osmanlı gibi mücadele gücü yüksek olsa da yakaladıklarını kolay gole çeviremeyen rakiplerle karşılaşmak oldu. 

Fakat ilerleyen haftalarda  hücumda daha etkili daha kaliteli ayaklara sahip olan takımlarla karşılacağız. Oyuncuların özellikle hücum da ki isimlerin fizik kalitelerini biraz daha yukarı çekmeleri gerekir. Önümüzdeki periyotta oynayacağımız rakipler, sadece  savunmada ki isimlerle değil takım savunmasıyla durdurulması gereken rakipler olacaktır. 

Bu dörtlü periyodun ilk ayağı ve en kritik olanı Çarşamba günü oynanacak olan Adanademirspor maçı...

Adanademirspor’un en önemli özelliği çabuk hücuma çıkıyor olabilmeleri. Ne olursa olsun maçta skor olarak geriye düşmemiz lazım. Çünkü gol aradığınız dakikalarda pozisyon vermeniz ve farkın açılması muhtemel...

Özellikle kanatta oynayan hücum oyuncularımız mutlaka top rakipteyken savunmaya yardım etmeliler. 

Ayrıca Adanademirspor,un hücum oyuncularıyla ortasahasının bağlantısını keserseniz kilitlenmiş bir  takım haline gelir.

Ve en büyük zaafları savunma...  Golün geciktiği maçlarda bilinçsiz hücumlar yapıp savunmalarında büyük boşluklar veriyorlar.

Bu tarz maçlarda kalite faktörü ortaya çıkar. Sezon başından beri methiyeler dizdiğimiz takımın kalitesi bu maçta ortaya çıkacaktır. Erzurum, rakibe boş alan vermeyip rakibini kilitlenmeyi başarırsa sahadan istediğini alır.

BB Erzurumspor kazandığı takdirde çok şeyin kazanıp, kaybettiği takdirde avantajını kaybedeceği bir maça çıkacak. Erzurumspor için lig asıl şimdi başlıyor...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.