B.B. Erzurumspor’u nasıl bilirsiniz?

Erzurum özellikle Mehmet hocanın gelişiyle birlikte rakibe rahat oynama fırsatı vermeyen, önde baskı yapan ve alan daraltan bir takım olarak ön plana çıktı... Kadro kalitesindeki eksikliği bu şekilde kapatıyordu Dadaşlar. 

Bunları yapmadığınız zaman sizi farklı kılan özelliğinizi kaybetmiş olursunuz. Kadro da bireyselliği ile maçı çevirebilecek isim de olmayınca istediğinizi almak mucizelere kalıyor. 

Bu maç mucize olmadı...

Scuk’un penaltı golü aslında herşeyin istediğimiz gibi başlamasını sağladı . Ancak yukarıda bahsettiğimiz özellikleri Erzurumspor bu maç sahaya yansıtamayınca oyun üstünlüğünü rakibe verdi. Maçın taktiksel anlamda dönüm noktası; Y.Malatyaspor’un sol beke Erkan’ı alarak Buğray’ı öne çıkarması oldu. Mehmet hocanın bu değişikliğe seyirci kalması ve defansif ön liberoların sol kanada yardımcı olmayışı rakibin o bölgeyi etkili kullanmasını sağladı. 

Erzurumspor’un maçı çevirebilecek skor yapan bir ismi yok. Bunu sezon başından beri söylüyoruz zaten. Devre arası bunun çaresine acil bakılmalı. Hatta şimdiden bakılmalı diyeceğim ancak yerel seçimlerden dolayı bir boşluk söz konusu. Bu da devre arasında gelecek yönetim kim olursa olsun transferin Mehmet Özdilek yönetiminde olacağını gösteriyor. 

Mehmet Özdilek ilk geldiği gün;

“Altıparmak gider, beş parmak gelir. Gelen en fazla 3-5 puanlık rüzgar getirir.  Munsy’den İbrahimoviç olmaz. Üçüncü sınıf undan birinci sınıf ekmek çıkmaz. 

Yani değişikliğin sahaya yansıyacağını maalesef düşünmüyorum.

Kendi adıma Yanılmak dileğiyle...” diye bir açıklama yapmıştım. Gelinen nokta da haklı çıkmaktan korkuyorum. Bu durumun Mehmet hocayla bir alakası yok. 

Yanlış planlamanın sonucudur. 

Sezonun ilk yarısı puan kaybettikçe ikinci yarı için yükünüz artar... Sezon başında hatırlanacağı gibi Erzurumspor için 15 puan demiştim. Aşağı yukarı bu puan tuttu diyebiliriz... Şimdi bu tablodan sonra Erzurum’un yapması gereken ligi bilen, minimum riske sahip isimler transfer etmek... Sezon başı yapılması gerekenler en azından devre arasında yapılmalı.

Yapılmalı ki hakettiği yer olan Süper Ligde misafir değil ev sahibi olarak kalmalı...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dds 01 Ocak 1970 02:00

    Rakibe rahat oynama fırsatı vermeyen, Peki kendi rahat oynuyor mu bu takımın. Birde bjk li misin Erzurumspor li mu