Spor Haber Girişi : 10 Ocak 2018 20:45

Badminton rüzgarı liselerde esti

Badminton rüzgarı liselerde esti
Erzurum'da düzenlenen Liseler Arası Gençler Badminton il birinciliği sona erdi.
Erzurumajans-Erzurum'da düzenlenen Liseler Arası Gençler Badminton il birinciliği sona erdi. Rekor katılımla Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda Erkeklerde Tortum ÇPL, kızlarda ise Rıfkı Salim Burçak Kız Anadolu Teknik Lisesi birinci oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları, faaliyet programında yer alan Lise Gençler Badminton Müsabakaları sona erdi.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Liseler Arası Gençler Badminton Turnuvası Çok Çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda yapılan müsabakalar dolu tribünler önünde oynandı. Keyifli geçen maçlara sahne olan badminton il birinciliği müsabakaları dolu tribünler önünde oynandı.

Antrenörler Hakan Ülgü, Ömer Akman ve Esra Durak'ın yetiştirdiği ve diğer beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde turnuvaya katılan badmintoncular, kıran kırana bir mücadele örneği sergiledi.

Çekişmeli geçen il birinciliğinde Genç Erkeklerde Tortum Çok Programlı Lise birincilik kürsüsüne çıkarken, Tevfik İleri Anadolu Lisesi ikinci, Mecidiye Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi ise turnuvayı dördüncü bitirdi.

Genç Kızlarda şampiyonluk kupası Rıfkı Salim Burçak Kız Teknik Lisesi'ne giderken, müsabakalara ev sahipliği yapan Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi gümüş kupanın sahibi oldu. Tevfik İleri Anadolu Lisesi üçüncü olurken, Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi dördüncü sırada yer aldı.

Aynı zamanda Badminton İl Temsilcisi olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Badminton antrenörlerinden Hakan Ülgü, güzel ve müsabakalara sahne olan Badminton İl Birinciliği maçlarını bitirdiklerini belirterek, Erzurum'u gruplarda temsil edecek olan okullara başarı dileklerini iletti.

Ülgü, "Şampiyonaya katılan tüm okullarımıza İdareci, Öğretmen ve çok değerli sporcularımıza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil, Spor Şube Müdürümüz Güngör Şenses'e, Okul Sporları Şube Müdürümüz Yaşar Elen'e, Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi Müdürümüz Mehmet Şahin'e, Okul Beden Eğitimi Öğretmeni Şener Uzunpolat'a ve görevli personellere çok teşekkür ederiz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.