Sağlık Haber Girişi : 09 Ekim 2016 15:24

Bakan Akdağ, asansör yerine merdivenleri kullanmayı tercih etti

Bakan Akdağ, asansör yerine merdivenleri kullanmayı tercih etti
Diyet ve egzersize başlayan Bakan Akdağ, asansör yerine merdivenleri kullanmayı tercih etti.
Erzurumajans-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte 4 Ekim 2016 tarihinden itibaren diyete başlayıp, fazla kilolarından kurtulmak için egzersiz yapacaklarını katıldığı bir etkinlikte açıklayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'daki programlarında asansör yerine merdivenleri kullanmayı tercih etti. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'daki programı kapsamında AK Parti İl Teşkilatı'na ziyarette bulundu. Bakan Akdağ, parti binasına yaklaşırken korumaları daha önceden gelerek binanın asansör kapısını açık tutup, bakanın kullanmak istemesi durumunda hazır hale getirdiler.

Bakan Akdağ, başladığı diyet ve egzersiz nedeniyle asansörü kullanmazken, üç katı merdiveni kullanarak çıktı.

Bakan Akdağ, daha sonra parti binasında beraberindeki Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'la birlikte partililere hitapta bulundu.

"Sağlıklı Yaşam Merkezleri inşa ettik"

Akdağ, AK Parti Erzurum İl Teşkilatı'nda "Türkiye için yeni bir haberim daha var" diyerek Sağlıklı Yaşam Merkezleri inşa ettiklerini açıkladı.

"Sağlıkta Dönüşümünün ikinci fazında yani önümüzdeki 3 yıl içinde 2017 - 2018- 2019'da hep birlikte Türkiye sağlıkta yepyeni hamleler görecek" diyen Bakan Akdağ, şöyle konuştu:

"Şehir hastaneleriyle hastaneciliğimizi artık inşallah zirveye ulaştıracağız. Bunların ilki Mersin'de ikincisi Yozgat'ta olmak üzere bu sene iki şehir hastanesini hizmete sokacağız. Bütün Türkiye için yeni bir haberim daha var. Sağlıklı Yaşam Merkezleri inşa ediyoruz. Ya da uygun binaları bu şekilde kiralayacağız. Sağlıklı Yaşam Merkezleri aile hekimlerine destek veren merkezler olacak. Yani mesele Erzurum'un merkez nüfusu 400 bin civarındadır. Bu 400 bin nüfus için 4 ila 6 arasında Sağlıklı Yaşam Merkezi kuracağız. Ve aile sağlığı merkezinden, aile hekimlerinden hizmet alan vatandaşlarımız ihtiyaç halinde bu merkezlerde röntgen tetkiklerini yaptırabilecekler, bazı laboratuvar tetkiklerini yaptırabilecekler bunlardan daha önemlisi bu merkezlerde fizyoterapi uzmanı yani fizyoterapist, psikolog, diyetisyen gibi sağlık hizmetlerine destek olan personel de bulunduracağız. Egzersiz salonlarımız olacak yani buralarda biz vatandaşımızın sağlık okuryazarlığını geliştireceğiz. Buralarda biz vatandaşımızın sağlıklı yaşam alışkanlığını kazanması için, sağlıklı bir hayat sürmesi için, onların bilgi, birikimlerini artıracağız, davranış şekillerini değiştirmeye destek olacağız. Diyelim ki bir şeker hastasının takibinde onun eğitilmesi lazım. Sigarayı bırakması için bir vatandaşa destek olunması lazım. Ya da şişman olan, şişmanlama eğilimi olan bir kişinin zayıflaması için ona özel bir egzersiz ve diyet programı lazım bu merkezler inşallah bu hizmetleri yerine getirecek."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.