Siyaset Haber Girişi : 20 Kasım 2014 19:38

Bakan Ala: 2015 Oltu için yatırım yılı olacak

Bakan Ala: 2015 Oltu için yatırım yılı olacak
Erzurum Oltu'nun tanıtımına yönelik hazırlık aşaması tamamlanmak üzere olan "Şura'nın Çocukları" adlı Oltu Ansiklopedisi'ne İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan tam destek.
Erzurumajans-Erzurum Oltu'nun tanıtımına yönelik hazırlık aşaması tamamlanmak üzere olan "Şura'nın Çocukları" adlı Oltu Ansiklopedisi'ne İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan tam destek.

Aynı zamanda bir rehber hüviyeti de taşıyacak olan ansiklopedik çalışmanın son durumu hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya bilgi veren Marmara Oltulular Derneği Başkanı Fatih Hiçdurmaz ve Oltu Muhabiri Dursun Murat Aydın'ı Bakan Ala makamında kabul etti.

Bir anlamda Oltu'nun tanıtım rehberi de olacak olan ansiklopedik çalışmanın taslaklarını inceleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, "İçeriği dolu, oldukça güzel bir çalışma olacağına inanıyorum. Kardeşlerimi bu projelerinden ötürü kutluyorum. Oltu ile ilgili güzel bir tanıtım olacağını düşünüyorum." dedi.

Çalışmaya destek veren Bakan Ala, tüm Oltuluların da bu rehberde yer alması gerektiğini, gelecek nesillere Oltu'nun kültürünü ve değerlerini aktaracağını belirtti.

İlk kez böyle bir çalışma yapıldığını aktaran Marmara Oltulular Derneği Başkanı Fatih Hiçdurmaz ise "Çalışmamıza Sayın Bakanımızın destek vermesi bizleri çok mutlu etti. Şimdi Oltulu hemşehrilerimizin destek ve katkılarıyla kısmetse yılbaşına bu çalışmayı yetiştirmeyi planlıyoruz. Değerlerimizi, gelecek nesillerimize aktarabileceğimiz bir Oltu Rehberi Ansiklopedisi olacaktır" dedi.

2015 OLTU İÇİN YATIRIM YILI OLACAK

İçişleri Bakanı Efkan Ala, makamındaki görüşmede Oltu ile ilgili birçok projenin 2015 yılı içerisinde hayata geçeceği söyledi.

Oltu'ya yapılacak olan yeni Hükümet Binası, doğalgaz, içme suyu gibi birçok yatırımın 2015 yılı içerisinde başlayacağına değinen Bakan Ala, birçok projenin yılsonu itibariyle de tamamlanacağını kaydetti.

Ayrıca Oltu'ya yapılacak olan sürpriz bir yatırımdan bahseden Bakan Efkan Ala, "Birçok Oltulu işsiz gence bir ekmek kapısı olacak sürpriz bir yatırımımız olacak" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.