Siyaset Haber Girişi : 13 Eylül 2014 11:57

Bakan Ala Başkent'te hemşehrileriyle buluştu

Bakan Ala Başkent'te hemşehrileriyle buluştu
Erzurum Günleri etkinliğine katılan Bakan Ala, yöresel stantları gezdi, hemşehrileriyle hasret giderdi.
Erzurumajans-İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara'da, Erzurum Vakfı, Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF), Erzurum İktisadi Sosyal Araştırmalar ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) ile İspir ve Çevresini Kalkındırma Vakfı (İSPAV) tarafından ortaklaşa düzenlenen "3. Erzurum Günleri" etkinliğine katıldı.

Ankara Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğin ikinci gününde yoğun ziyaretçi akını vardı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara'da hemşehrileriyle bir araya geldi. Yöresel stantları gezen Bakan Ala, stantlarda ikram edilen yöresel ürünleri tattı, hemşehrileriyle sohbet etti.

Bakan Ala'ya Oltu standında Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek tarafından Oltu taşından yapılan plaket hediye edildi.

Bakan Ala, Erzurum'un sadece fiziki bir coğrafyanın adı olmadığını, kültür ikliminin de adı olduğunu ve Erzurumlu olmanın o kültürün çocuğu olduğu anlamına geldiğini söyledi. Erzurum'da sözün senet kadar kıymetli olduğunu söyleyen Ala, "Erzurumlu bir konuda söz verdi mi senet imzalatmaya gerek yoktur. O söz, senetten daha kıymetlidir. Geleneği çok iyi yaşatmıştır ama bugünün çağdaş, modern anlayışına da zihinsel olarak çok hazırlıklıdır, ona da katkıda bulunabilecek yenilikleri içinde taşır. Erzurumlu olmak böyle bir şeydir" şeklinde konuştu.

Etkinliğin akşam bölümünde ise yöresel sanatçılar sahne aldı. Erzurumlular halaylarla gece geç saatlere kadar gönüllerince eğlendiler."Erzurum Tanıtım Günleri" etkinliği, yarın sona erecek.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.