Bölge Haber Girişi : 02 Temmuz 2010 13:52

Bakan Çelik Erzurum'da!..

Bakan Çelik Erzurum'da!..
Devlet Bakanı Faruk Çelik, 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenleri anarak, geçmişte yaşanan karanlık olayların aydınlatılması için komisyon kurulduğunu, AK Parti hükümeti döneminde hiçbir faili meçhul, karanlık olayın yaşanmadığını s

Erzurum Ajans-Devlet Bakanı Faruk Çelik, 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenleri anarak, geçmişte yaşanan karanlık olayların aydınlatılması için komisyon kurulduğunu, AK Parti hükümeti döneminde hiçbir faili meçhul, karanlık olayın yaşanmadığını söyledi.
Bugün Sivas'tan Erzurum'a gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Bakan Çelik, burada gazetecilere 17 yıl önce Sivas Madımak Otel'de yaşanan üzücü olayla ilgili açıklamalarda bulundu.
2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenleri anan Bakan Çelik, "Geçmişte çok da sağlıklı aydınlatılamayan karanlık noktalar var. İktidarımız döneminde çok şükür karanlık nokta diyebileceğimiz aydınlatılamayan, meçhul bir olay gerçekleşmedi. Bunların hepsi aydınlatıldı. Ama öncesinde maalesef toplumu tatmin etmeyen birçok karanlık olay vardı. 1 Mayıs, Çorum, Maraş, Madımak olayları. Biz hükümet olarak bunların aydınlatılması için Meclis'te Araştırma Komisyonu kurduk. İnanıyorum ki yeni
bilgilerle geçmiş aydınlanacak" dedi.
Daha sonra Vali Sebahattin Öztürk, Bakan Çelik'e Oltu taşı tespih ve kilim hediye etti.
Bakan Çelik'in Erzurum'daki gezi ve incelemeleri sürüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.