Erzurum Haber Girişi : 23 Haziran 2020 13:15

Bakan Soylu'dan özel teşekkür

Bakan Soylu'dan özel teşekkür
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin neresinde bir afet olsa ilk koşanlardan olan Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne özel olarak teşekkür etti. Bakan Soylu İl Müdürü Selahattin Karslı’ya, “Sizinle gurur duyuyorum” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Doğal afetlerle birlikte arama ve kurtarma çalışmalarında hep ön planda olan Erzurum İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, merkez üssü Bingöl Karlıova olan depremde de farkını bir kez daha gösterdi. 14 Haziran Pazar günü saat 17.24’de meydana gelen ve Erzurum’da da etkili bir şekilde hissedilen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarın oluştuğu Çat ve Karlıova ilçelerine ilk koşan yine Erzurum AFAD ekibi oldu.



BİR ANDA YAYILDILAR

İlk olarak Çat’ta nöbet sırasında enkaz altında kalan korucunun cenazesine ulaşan bir diğer korucuyu da yaralı olarak çıkaran Erzurum AFAD ekibi, daha sonra depremin etkisini gösterdiği tüm köylere yayıldı. Kısa süre içinde çadır dağıtım ve kurulumlarını gerçekleştiren Erzurum AFAD, depremzedelere ilk dokunan isim oldu.



MAESTRO GİBİ YÖNETİYOR

1996 yılından bu yana Sivil Savunma’nın içinde olan ve son 5 yıldır da idarecilik görevini yürüten Selahattin Karslı yönetimindeki Erzurum AFAD, müdahale ettiği tüm doğal afetler ve arama kurtarma çalışmalarında bir çok başarıya imza attı. Düzce, Van, Elazığ depremlerinde kriz anlarını adeta maestro gibi yöneten ve sayısız hayatlar kurtaran ekibin başındaki isim Selahattin Karslı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tebrik edildi.



“YAPTIĞINIZ FEDAKARLIĞI BİLİYORUM”

Geçen hafta Cumartesi günü deprem bölgesindeki incelemelerinin ardından Erzurum’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum AFAD İl Müdürlüğü’nü ziyaretinde, Müdür Selahattin Karslı’ya özel olarak teşekkür etti. Bakan Soylu, “Sizinle gurur duyuyorum. Nasıl fedakarlıklar yaptığınızı biliyorum. Hakkınızı helal edin” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.