Ekonomi Haber Girişi : 15 Ağustos 2018 13:00

Bakın ekonomiye katkısı ne oldu?

Bakın ekonomiye katkısı ne oldu?
Palandöken Yüksek İrtifa Kamp merkezi bu yıl son iki ay içinde 43 takıma ev sahipliği yaptı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Palandöken Yüksek İrtifa Kamp merkezi bu yıl son iki ay içinde 43 takıma ev sahipliği yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu’yla birlikte 52 kampın yapıldığı Palandöken, kent ekonomisine 8 milyon lira katkı sağladı. Bu rakamın Eylül ayı sonuna kadar 11 milyon lirayı bulması bekleniyor. 



Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, kent ekonomisine önemli bir katkı sağladı. Bu yıl BAL ligi hariç 8’i Süper Lig’den 43 takıma ev sahipliği yapan Palandöken’de Türkiye Futbol Federasyonu’yla birlikte 52 kamp yapıldı. Spor Toto 1’inci Ligden 5, 2’nci ligden 12, 3’üncü ligden19 takımın yüksek irtifa kampını gerçekleştirdiği Palandöken’de Türkiye Futbol Federasyonu da UEFA A ve B lisans kursları düzenledi.



SAHALARIN BAKIMI ÖNEMLİ

Kasım ayına kadar devam edecek kurslarla birlikte BAL ligi ekiplerinin tercihi de Palandöken oldu. Önümüzdeki haftalarda 20’ye yakın takımın aralıklarla kamp dönemini geçireceği Palandöken’de teknik ekip ve futbolcuları en çok son iki aydır sıklıkla kullanılan sahalar düşündürüyor. TFF ve Süper Lig takımlarının memnuniyetiyle birlikte BAL ligi takımlarına da aynı hassasiyetin gösterilmesi beklenirken, özellikle Eylül, Ekim ayları döneminde sahaların bakımı konusunda daha hassas olunması isteniyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet 01 Ocak 1970 02:00

    Şehir ekonomisi derken eklentiler mi