Medya Haber Girişi : 11 Mart 2018 15:30

Barlak: 12 Mart zaferi, kahramanlığın ve vatan sevdasının adıdır

Barlak: 12 Mart zaferi, kahramanlığın ve vatan sevdasının adıdır
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Barlak, 12 Mart Erzurum`un Düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Erzurumajans-Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Barlak, 12 Mart Erzurum`un Düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Barlak, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Anadolu topraklarını bize vatan yapan büyük ecdadımıza her daim şükran borçluyuz. Asırlardan beri Anadolu’nun Doğu Kapısını, Erzurum’u bekleyen ecdadımız, karlı Sarıkamış dağlarından, Balkan ovalarından Kafkas dağlarına kadar, çeşitli coğrafyalarda ve kıtalarda, bu aziz vatan ve bu aziz millet için kahramanca mücadele etmişlerdir. 12 Mart 1918, Türk'ün kaderi üzerine yeni bir milli istikamet açmak için verilen hürriyet ve istiklal mücadelesidir.12 Mart, bugünkü demokratik Türkiye'mizin temel taşıdır. Bunun için 12 Mart, sadece Erzurum için değil, Türkiye için de çok önemli bir günün yıldönümüdür. Vatan ve millet kavramları Erzurumlular için asla bir hamaset örneği olmamıştır; vatan ve millet konusu Erzurumlular için bir iman meselesidir. Bu ruhun bir tezahürü olarak Erzurumluların, kurtuluştan bir yıl sonra, şehrin enkazı üzerinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Erzurum Kongresini toplayarak, parçalanmak ve yok edilmek istenen vatanın kurtarılması, milletin birlik ve dirliği için verdikleri mücadele, hakikaten emsalsizdir. Nene Hatun ve daha nice vatan evladının canlarını ortaya koyarak düşmana karşı giriştikleri vatan savunmasının adıdır. 12 Mart Zaferi, kahramanlığın ve vatan sevdasının adıdır. 12 Mart Zaferi, Nene Hatun’un ve daha nice analarımızın yavrularını bir kenara bırakıp, düşmanın üzerine yürüdüğü, Allah Allah nidalarıyla yükselen ses, iman dolu yürekleri ve çelik bilekleriyle Dadaşların, vatan toprağını düşman çizmeleri altında ezdirmeyeceklerini tüm dünyaya haykırışı olmuştur. Millet olarak 15 Temmuz’da olsun, Afrin’e yapılan kahramanlık destanı olsun, Tarihi geçmişimiz hep kahramanlık örnekleriyle dolu. Geçmişimizle ve ecdadımızla ne kadar övünsek, azdır.12 Mart Kurtuluş savaşında `da vatan savunmasını yaparken şehit düşen kahraman askerlerimizi ve vatansever Erzurumluları rahmetle anıyorum.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.