Bölge Haber Girişi : 05 Şubat 2011 13:24

Başarımız Cumhuriyet Tarihinde bir ilk!..

Başarımız Cumhuriyet Tarihinde bir ilk!..
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda partneri Alisa Agafonova ile buz dansında gümüş madalya kazanan Alper Uçar, "Bu başarımız Cumhuriyet tarihinde bir ilk, lütfen kimse küçümsemesin" dedi.

Erzurum Ajans-25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda partneri Alisa Agafonova ile buz dansında gümüş madalya kazanan Alper Uçar, "Bu başarımız Cumhuriyet tarihinde bir ilk, lütfen kimse küçümsemesin" dedi.

Uçar ve Agafonova, yarışmadan sonra düzenledikleri basın toplantısında, oyunlara madalya beklentisiyle geldiklerini, kısa danstaki amaçlarının ise ilk 5'e kalmak olduğunu söyledi. Madalyanın renginin kendileri için önemli olmadığını ifade eden Uçar, "Hem Alisa hem ben birkaç haftadır hastayız. Hasta olup madalya kazanmak büyük başarı" diye konuştu.

Erzurum seyircisinin desteğinin tek kelimeyle mükemmel olduğunu belirten Uçar, "Bu başarımız Cumhuriyet tarihinde bir ilk, lütfen kimse küçümsemesin. Devamı da gelecektir" dedi.

Antrenörleriyle birlikte çok iyi bir takım oluşturduklarını söyleyen Uçar, "Şu aşamada tek düşündüğümüz şey, çok sıkı çalışıp gelecek ayki dünya şampiyonasının elemelerini geçmek. Elemeleri geçeceğimizi düşünüyorum. Yavaş yavaş üst sıralara tırmanacağız. Ancak bu arada, Türk hakemlerin yetişmesi de önemli" ifadelerini kullandı.

Ukrayna asıllı Alisa Agafonova da Türkiye'yi temsil etmenin çok güzel olduğunu, ellerinden geleni yapıp, madalyaya uzandıklarını ifade etti.

Agafonova ve Uçar'ın antrenörü Natalia Dubova da bir gazetecinin, ''Dünya şampiyonasından beklentiniz nedir?'' sorusuna, ''Bir şey söylemek şu an çok güç. Elemeler çok önemli. Finalde olmak muhtemelen zor olacak, çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Bu bir sır değil, ancak bir fikrim olmadığı için bu soruya cevap veremiyorum'' yanıtını verdi. Dubova, önlerinde Sochi-2014 olduğunu hatırlattı.

“HEP SÖYLÜYORUM, HEDEF SOÇİ-2014”

Yunus Akgül, Türkiye'nin kış sporlarında bundan sonraki hedefinin, her zaman söylediği gibi Soçi-2014 olduğunu belirtti. Akgül, ''Ben dün iki federasyon başkanımla, oyunların bitmesini bile beklemeden toplantı yaptım. Soçi-2014 vizyonunu oluşturmaya çalışıyoruz. Oraya en fazla katılımı sağlayacağız. Orada madalya için mücadele edecek sporcularımız olacak. Bu kadar büyük bir yatırım yaptık buraya, bu yatırımın hakkını vermezsek, bu millet bizi affetmez'' dedi.

''HER DALDA GELECEK VADEDİYORUZ''

Genel Müdür Akgül, sadece buz pateninde değil, diğer dallarda da gelecek vadeden sporcuların olduğunu belirtti. ''Bu oyunlara katılan sporcularımıza henüz 2 yıldır yatırım yapıyoruz. Bir sporcu 2 yılda yetişmiyor. Bir sporcudan madalya alabilmek için en az 5-10 yıl gerekiyor. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda bu sporcularımızdan da beklentilerimiz olacak. Buradaki sonuçlara baktığınızda, gencecik çocuklarımız hep aralara yerleştiler, sonuncu değiller. Onları esas 2-3 yıl sonra göreceğiz'' ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.