Siyaset Haber Girişi : 30 Ağustos 2014 18:24

Başbakan Davutoğlu, adli yıl açılışına katılamayacak

Başbakan Davutoğlu, adli yıl açılışına katılamayacak
Başbakan Davutoğlu, 1 Eylül'de gerçekleştirilecek Adli Yıl açılışına katılamayacak.
Erzurumajans-Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ı kabul etti. Davutoğlu'nun ilk kabul ettiği isim Yargıtay Başkanı Alkan olurken ikili arasındaki görüşme yaklaşık bir saat 10 dakika sürdü.

Başbakan Davutoğlu, 1 Eylül'de gerçekleştirilecek Adli Yıl açılışına aynı gün Bakanlar Kurulu'nun olması dolayısıyla katılamayacak.

Başbakan'dan Yargıtay'a "paralel" mesajı

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti. Davutoğlu, görüşmede, yargının başta paralel örgütlenme olmak üzere her türlü vesayet odağına karşı bağımsızlığını korumasının önemini vurguladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ı kabul etti. Başbakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Alkan nezaket ve tebrik ziyaretinde bulunarak, Davutoğlu'nu göreve başlaması nedeniyle tebrik etti ve başarı dileklerini iletti. Görüşmede, Davutoğlu tarafından, AK Parti hükümetlerinin her zaman bağımsız Türk yargısına büyük saygı duyduğu, yargı süreç imkanlarının geliştirilmesi konusunda büyük adımlar atıldığı, demokratikleşme yolunda ve yargı üzerinde vesayetin kaldırılması için çok önemli reformlara imza atıldığı belirtildi. Başbakan Davutoğlu'nun önümüzdeki dönemde de yargının başta paralel örgütlenme olmak üzere her türlü vesayet odağına karşı bağımsızlığını korumasının hayati öneme haiz olduğunun altını çizerek, bu bağımsızlığı temin etmek için de hükümetin her türlü katkıyı vereceğini ifade ettiği kaydedildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.