Bölge Haber Girişi : 08 Temmuz 2010 13:06

Başbuğ'a tehdit gibi karşılık!..

Başbuğ'a tehdit gibi karşılık!..
İntikam pankartını eleştiren Oreneral Başbuğ'a tehdit gibi karşılık Başbuğ dağa çıkarız, hesabını sorarız

Erzurum Ajans-ŞIRNAK’ta güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen PKK’lı terörist İbrahim Başak’ın cesedini almak için Şırnak'a giden, ancak ceset kendilerine teslim edilmeyen aile, memleketleri Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ne dönüşlerinde yaklaşık bin kişi tarafından karşılandı.

İlçe merkezinde Öcalan ve PKK sloganları eşliğinde yürüyen kalabalık, daha önceki bir terörist cenazesinde açılan ‘İntikam’ yazılı pankart nedeniyle BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'yi eleştiren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a yönelik, ‘Başbuğ dağa çıkarız, hesabını sorarız’ pankartı taşıdı.
Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde geçen hafta güvenlik güçleri ile girilen çatışmada PKK’lı ‘Zagros Urfa’ kod adlı 24 yaşındaki İbrahim Başak da öldürüldü. Çatışmanın ardından Şırnak’a giden yakınları, Başak’ın censedini alamayarak dün akşam saatlerinde Suruç’a geri döndü. Başak ailesi ilçeye gelilerinde, aralarında BDP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın da bulunduğu yaklaşık bin kişi tarafından karşılandı.

BAŞBUĞ, DAĞA ÇIKARIZ

Başak ailesinin gelişi öncesi BDP İlçe binası önünde toplanan kalabalık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, ‘İntikam’ pankartı nedeniyle BDP Milletvekili İbrahim Binici’ye yönelik eleştirilerine yanıt olarak, ‘Başbuğ dağa çıkarız, hesabını sorarız’ yazılı pankart taşıdı..

Sık sık ‘İntikam’ diye bağıran kalabalık, ilçe merkezinde Öcalan ve PKK lehine sloganlar atarak Buğday Pazarı önüne kadar yürüdü. Buğday pazarı önünde bir süre bekleyen grup, ilçeye gelen PKK’lı İbrahim Başak’ın yakınlarını zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde karşıladı. Aile fertleri daha sonra kendilerini karşılayan kalabalık ile birlikte ilçe merkezine doğru yürüdü.

Sloganlar atarak yaklaşık 3 kilometre yürüyen kalabalık, daha sonra araçlara binerek Başak ailesinin yaşadığı Büyük Ağaç Köyü’ne gitti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.