Erzurum Haber Girişi : 20 Ekim 2016 17:54

Başkan Ayva: Engelli mevzuatı yeniden düzenlenmeli

Başkan Ayva: Engelli mevzuatı yeniden düzenlenmeli
Türkiye Beyazay Derneği Doğu 2 Bölge Toplantısı Erzurum'da yapıldı.
Erzurumajans-Türkiye Beyazay Derneği Doğu 2 Bölge Toplantısı Erzurum'da yapıldı.

Toplantıda konuşan Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, engelliler ile ilgili çıkarılan kanunların masa başında hazırlandığını belirterek, "Böyle engellilerle ilgili kanunlar, mevzuatlar hazırlanırken biz engelli derneklerinden görüş alınmalıdırdır. Aksi takdirde engellilerin yaşamını kolaylaştıramayız aksine iyice zorlaştırırız" dedi.

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Beyazay Derneği Şube Başkanları Erzurum'da bir araya gelerek engellilerin yaşadığı sorunları masaya yatırdı. Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva'nın da katıldığı Doğu 2 Bölge Toplantısı'nda engellilerin günler yaşamlarında karşılaştıkları sorunlar ile topluma daha fazla faydalı olabilecekleri konusunda nasıl projelerin hazırlanması gerektiği üzerinde duruldu.

Ayva, "Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde çok hoş nezih bir mekan. Buraya bu kadar emek verilmiş, bu kadar güzel bir ortam hazırlanmış ancak bir engelli rampası yok. Maalesef engellilerle ilgili kanunlar, mevzuatlar çıkarılırken masa başında oturularak yapılıyor. Bir Beyazay veya engellilerle ilgili derneklerden görüş alınmıyor. Kanunlar, mevzuatlar çıkarılırken engelli derneklerinden görüş alınmalı, aksi takdirde engellilerin yaşamını kolaylaştıramayız, iyice zorlaştırırız. Bu nedenle de engellilerle ilgili mevzuat yeniden düzenlenmeli"diye konuştu.

Toplantı da Beyazay Derneği Doğu 2 Bölge Başkanı Yusuf Özarslan ile Beyazay Derneği Erzurum Şube Başkanı Ömer Onay'da bölge de yaşadıkları sorunları dile getirdiler.

Şube Başkanı Onay, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye genelinde sürdürülen 'Aşmak İçin Haraket' projesini Erzurum'da da uygulamak istediklerini bunun için altyapı çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Onay, Aşmak İçin Haraket Projesi'ni Erzurum'da uygulamak için başta valilik ve büyükşehir belediyesi olmak üzere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile alt kademe belediyeleri ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, engelli ve engelsiz gençlerin birlikte spor yapmalarını amaçladıklarını vurguladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.