İlçeler Haber Girişi : 11 Ocak 2018 20:00

Başkan Bulutlar, İmam ve Müezzinlere hizmetlerini anlattı

Başkan Bulutlar, İmam ve Müezzinlere hizmetlerini anlattı
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, İlçe müftüsü, İmam ve Müezzinler'e hizmetlerini anlattı.
Erzurumajans-Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar Palandöken AK Parti İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, ve Başkan yardımcısı, Palandöken İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan ve şube müdürü, Palandöken Belediye Başkan yardımcıları ve camilerde görev yapan imam ve müezzinlerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar. Palandöken İlçesine yaptığı hizmetleri bir sunum eşliğin de anlatan Başkan Bulutlar, 2009 yılından bugüne kadar tamamlanan yatırımların yanı sıra, yapımına 2017 yılı başlanan ve inşaatları devam eden projelerini de tanıttı.

Görevi ilk devraldığı 2009 yılından bugüne kadar yapılan hizmetler hakkında kısa bilgiler veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, şunları kaydetti: "Palandöken Belediyesi'nin geçmişini uzun uzun anlatmaya gerek yok. Son 8 yıl içerisinde ilçede ilk kentsel dönüşümü Harput Mahallesi'nde başlattık ve tamamladık, Rus Pazarı'nda kentsel yenileme çalışması yaptık ve tamamladık. 26 mahallemizde ve mezralarımızda dahil ederek eşit bir hizmet programı uyguladık, her mahalle de çalışma yaptık. İlçemizin 60 bin nüfuslu bölgesi olan Yunus Emre'de Sayın Cumhurbaşkanımızın adına yakışır Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi inşa ettik. Kapalı Spor Salonumuz bin 200 kişi kapasiteli. Ayrıca Kültür Merkezimiz 15 kurs salonuyla ve çocuk kreşiyle 2017-2018 eğitim öğretim yılı için 45 branşta 3 bin kişiye hizmet veriyor. Bu kompleksimizin önünde yapılan 10 bin metrekarelik rekreasyon alanıyla bölgeye değer kazandırılmıştır. Erzurum'un ilk Engelsiz Yaşam Merkezi'ni biz hizmete sunduk. İnanç turizmine katkı amacıyla ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Toparlak Baba ve Maksut Efendi türbelerinin restorasyonunu yaptırdık. Mahalle olan köylerimize ve merkeze toplam 41 adet Taziye Evi yaptık. İlçeye 6 milyon metrekare standartlara uygun asfalt serimi, asfalta paralel olarak renkli kaldırım, karo, bordür ve kilit taş çalışması yaptık. Şehitlerimizin isimlerinin yaşatıldığı Şehitler Parkı ve ilçenin muhtelif mahallelerinde büyüklü, küçüklü 82 yeni park inşa ettik."

Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, sunumunda belediyenin kültür, sanat ve sosyal belediyecilik atılımlarından da bahsetti.

Bulutlar, " 21 köy mahallemizin tek tek sokakları kilitli taş ile döşenirken tuvaletlerinin yapımı ve yenileme çalışmasının yanı sıra sosyal belediyecilik alanında dar gelirli ailelere her ay 30 bin ekmek dağıttık, dağıtıyoruz. Gıda, yakacak, giyecek ve öğrencilere kırtasiye ve kaynak kitap seti yardımı yaptık. Kültürel etkinlikte her üç ayda bir yayınlanmak üzere Beyazşehir Palandöken isimli kültür ve edebiyat dergisi, çeşitli yazarlara ait kitaplar, şehir takvimi çıkardık. Sanatçılarımızı destekledik. ebru, fotoğraf ve resim sergileri açtık. Ramazan ayı boyunca etkinlikler yaptık, Ramazan sofralarının yanı sıra halk günlerinde vatandaşlarımız ile kucaklaştık. Sportif faaliyetlerimize ara vermedik. Palandöken Belediyesi Spor Kulübü voleybol, boks, futbol, sürat pateni, atletizm dallarında büyük başarılara imzasını attı" diye konuştu.

Palandöken İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan'da, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'a müftülüğümüzü ilçemizde bulunan imam ve müezzinleri davet ederek, yaptığı kapsamlı sunum için teşekkür etti.

Palandöken'in Erzurum'un Kış Turizm Merkezi olması nedeniyle yapılan hizmetlerin ve çalışmaların çok çok önemli olduğunu belirten Müftü Kotan, "Belediye Başkanımız Orhan Bulutların çalışmalarını görsel sunum eşliğinde görme fırsatı bulduk. Şehrimize değer katan, gelişip güzelleşmesine katkı sunan Milletimize yönelik çok güzel yatırımlar yapılmış. Böylesine güzel yatırımlar yapan herkes, her yönetici bizim için değerli ve kıymetlidir. Bu değerli çalışmaları ve Palandöken ilçemize katkıları için de belediye başkanımızı kutluyor, çalışmalarında başarılardan dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Palandöken Belediyesinin İmam ve müezzinlere düzenlediği kahvaltılı toplantısına katılan AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, "Öncelikle başkanıma siz değerli diyanet mensuplarıyla bir araya getirdiği için teşekkür ederim. Palandöken Belediye Başkanımız Orhan Bulutlar'ın çalışmalarını yakından takip ediyorum. Bu değerli çalışmaları ve Palandöken ilçemize katkıları için de belediye başkanımızı kutluyor, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.