Eğitim Haber Girişi : 04 Mayıs 2016 19:34

Başkan Orhan, öğrencilere belediyecilik dersi verdi

Başkan Orhan, öğrencilere belediyecilik dersi verdi
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ortaokulu okuduğu Sabancı İlköğretim Okulunun 4'üncü sınıf öğrencilerine belediyecilik dersi verdi.
Erzurumajans-Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ortaokulu okuduğu Sabancı İlköğretim Okulunun 4'üncü sınıf öğrencilerine belediyecilik dersi verdi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Sabancı İlköğretim Okulu öğrencilerini ağırladı. Belediye Meclis Salonu'nda bir araya geldiği öğrencilerle sohbet eden Başkan Orhan, ilçesini tanıtarak öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Aziziye'nin Erzurum'un batısında yer alan ve adını kahramanlık destanlarından alan bir ilçesi olduğunu ifade eden Başkan Orhan, bu güzel ilçeye hizmet etmenin kendisi için büyük onur ve gurur vesilesi olduğunu belirtti. Kendisinin de ortaokulu Sabancı'da okuduğunu hatırlatan Başkan Orhan, bu nedenle Sabancı İlköğretim Okulu öğrencilerini belediyede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Tüm yaşam alanlarındaki düzenlemelerin belediyecilik faaliyetleri arasında yer aldığını belirten Başkan Orhan, "Belediye olarak, sizlerin yaşam alanlarını güzelleştirmek, yolları, kaldırımları, park, bahçe, oyun grupları, sosyal donatı alanları gibi birçok çalışmayı yapmakla mükellefiz. İnsanların evleriyle sosyal donat alanları arasındaki tüm düzenlemeleri ve çalışmaları belediye yaptığı gibi, cadde ve sokakların temizliği ile çevre düzenlemesi de belediyelerin görevidir" dedi. 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI SORUMLULUK İSTER

Belediye başkanlığının sorumluluk isteyen zor bir görev olduğuna işaret eden Başkan Orhan, bir öğrencinin "Belediye başkanı olmaktan mutlu musunuz?" sorusuna, "Ben mutluyum, çünkü isteyerek ve bilerek bu göreve talip oldum. Mutluyum, çünkü kendi doğduğum ve büyüdüğüm yöreye ve o yöre halkına hizmet etme şansına sahip oldum. Ne kadar çok çalışırsanız ve çaba sarfederseniz ilçenizin o kadar çok hizmet etmiş olursunuz. Bundan dolayı mutluyum. İlçeme yeni bir güzellik ve yeni bir hizmet getirdiğim zaman büyük keyif alıyorum" diye konuştu.

Başkan Orhan, öğrencileri belediyenin kültür yayınları serisi arasından çıkan eserlerden hediye ederek uğurladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.