Erzurum Haber Girişi : 27 Ağustos 2015 21:36

Başkan Sekmen, Tekmanlı muhtarlarla buluştu

Başkan Sekmen, Tekmanlı muhtarlarla buluştu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Tekman ilçesinde görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Tekman ilçesinde görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Selami Keskin ve Zafer Aynalı ile ilgili daire başkanları ve kurum yetkilileri katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gösterilen ilgiden ötürü Tekmanlı muhtarlara teşekkür etti. Muhtarlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamını ileten Başkan Sekmen, şunları kaydetti. "Devlet büyüklerimiz sizlere en iyi şekilde hizmet vermemizi, talep ve sorunlarınızı en güzel şekilde çözmemiz gerektiği yönünde talimat verdi. Bakınız yaklaşık 50 kilometreden yani en uzak yerden içme suyunu Tekman'a getiriyoruz. 5 milyon 800 bin liraya ihalesini gerçekleştirdik. Ayrıca Erzurum'da bir ilk olarak Tekman ilçemize 320 bin liraya 'Kanalizasyon Doğal Arıtma Tesisi' yaptık. Diğer ilçelerimize ne hizmet götürüyorsak Tekman ilçemize de o hizmetleri götürüyoruz."

"İNSANIN AYRIMI OLMAZ, HİZMETTE AYRIM OLMAZ"

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini şehrin en ücra
köşesine bile götürdüğünü dile getirdi. Büyükşehir'in kar, kış, yağmur, çamur, gece-gündüz demeden çalıştığını hatırlatan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir ayrım yapmaksızın bütün imkânsızlığa rağmen şehrin bütün ilçelerine ulaşıyoruz. Güney ilçelerimizde hatta Tekman'da bile terör ve araç yakmaya rağmen bütün imkânsızlığı aşarak hizmet götürüyoruz. Biz bin yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Bizim dinimiz 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' diye buyuruyor. Bizim inancımız ve ölçümüz budur. Komşumuz açken tok duramayız. İnsanın ayrımı olmaz, hizmette ayrım olmaz. Bizim sizinle ilgili en ufak bir ayrımımız olamaz. Aşkale'ye, Oltu'ya, diğer ilçelerimize hangi hizmetleri yapıyorsak bu hizmetleri Tekman ve diğer ilçelerimize de yapıyoruz. 5 yıl içerisinde tüm Erzurumlu hemşerilerimin, tüm ilçelerimizin, tüm mahallelerimizin sorunlarını çözeceğiz. İnşallah 5 yılın sonunda ilçelerimiz ve mahallelerimizin sorunları sona erecek." Muhtarlarla fikir alışverişinde bulunan Başkan Sekmen, Tekman'da acil olan sorunların ivedilikle çözülmesi, diğer talep ve sorunların da planlanarak kalıcı ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşması yönünde yetkililere talimat verdi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ HİZMETLERİ ENGELLİYOR"

Başkan Sekmen, çok sayıda ihalenin yapılmış olmasına rağmen güvenlik sorunu nedeniyle ihaleleri alan müteahhitlerin bölgeye gitmediğini bildirdi. Sekmen, "Yaşanan bütün sorunlara rağmen hemşerilerimize en iyi şekilde hizmet götürebilmek için tüm imkânlarımızla çalışıyoruz. Terör örgütü araç yakıp, müteahhitleri tehdit ediyor. Terör örgütü hizmetleri engelliyor. Ama yılmadan, usanmadan her türlü tehdit, adam kaçırma ve araç yakmaya rağmen Devletimizin büyüklüğünü ve yatırım mührünü vilayetimizin dört bir sathına vuruyoruz" diye konuştu. Tekmanlı muhtarlar da, Başkan Sekmen'in kendileriyle toplantı yapıp sorunlarını dinlediği için çok memnun olduklarını ifade ederek, Başkan Sekmen'e teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.