Medya Haber Girişi : 14 Temmuz 2015 19:15

Başkan Sekmen'den Erzurum medyasına övgü

Başkan Sekmen'den Erzurum medyasına övgü
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'da bulunan gazetecilerin onuruna iftar yemeği verdi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'da bulunan gazetecilerin onuruna iftar yemeği verdi.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kafe 25'te gerçekleştirilen iftar yemeğine, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selahattin Şener, yaygın ve yerel medyanın temsilcileri, görsel ve yazılı basın kuruluşlarının yöneticileri, köşe yazarları ve çok sayıda gazeteci katıldı. Samimi bir atmosferde geçen yemekte Başkan Sekmen, davete icabet eden gazetecilere teşekkür etti.

Konuşmasına Kadir Gecesi ve Ramazan ayının öneminden bahsederek başlayan Sekmen, Erzurum'un Türkiye'nin önemli basın merkezlerinden biri olduğunu vurguladı. Başkan Sekmen, "Türkiye'nin Anadolu'daki en eski Bâb-ı Âlisi'ne sahip olan şehrimiz, önemli bir basın merkezidir. Şehrimizin hür sesi olan medya kuruluşlarımız, bizlerin gözü, kulağı ve kılavuzudur. Erzurum basını; kentimizin sosyal ve ekonomik problemlerine yıllardır çözüm arayışında olan, kamu yararına çalışan, özverili ve tecrübeli, işinin ehli kişilerden oluşmaktadır" dedi. 1876'dan bugüne kadar geçen 139 yıllık bir serüvene sahip Erzurum basınının, şehrin aynası ve tarihin geçmişten günümüze kadar gelen yazılı ve görsel kaynağı olduğunu belirten Sekmen, "Erzurum basını, kentte kamuoyu oluşturmada oynadığı rol, siyasi, sosyal ve ekonomik değişimler karşısındaki tutumuyla da Türkiye'de örnek vilayetler arasındadır. Şehrimizin basın sektörü aynı zamanda bir okul konumundadır. İlimizde yerel medyada mesleğe başlayan güçlü kalemler, bugün gelinen noktada ülkemizin saygın ulusal basın organlarında görev yapmaktadırlar" diye konuştu.

SPORDA YENİ BİR MEKÂN: KAFE 25

Erzurum'un kış şehri olmasına rağmen kayak ve kızak kayabilenlerin az olduğuna dikkati çeken Sekmen, "Bizim bir sözümüz vardı, bu sözümüz de Erzurum'da kayak ve kızak kayabilen gençler ve orta yaşlılar çok az. Bir şehir kış şehri olur da kış sporlarını bilmemesi olmaz. Erzurumlu'nun bilmesi gereken 3 spor dalı var. Bunların bir tanesi kayak, bir tanesi kızak, tabii ki bir tanesi de ata binmedir" şeklinde konuştu. Seçim çalışmaları esnasında Erzurum'da her gittiği yerde vatandaşlara, "Kayak bilen var mı, kızak bilen var mı?" diye sorduğunu kaydeden Sekmen, "Kayak veya kızak kaymasını bilen 2 veya 3 kişi ya çıkıyor ya çıkmıyor. Bu tesisi bunun için yaptık. Bu tesiste aynı anda 185 kişi gelip kayak elbiselerini giyerek spor öğretmenlerimizin nezaretinde ücretsiz olarak kayak veya kızak kaymayı öğrenebilecek. Biz peyderpey okullardan öğrencilerimizi de buraya taşıyarak kayak veya kızak öğrettikten sonra da 'kayak yapabilir' diye bir belge takdim edeceğiz. Buranın Erzurum'a ve bölgeye hayırlı hizmetler sunacağına inanıyorum" dedi.

"ÇOCUK OYUNCAKLARI OSB'Yİ KURUYORUZ"


Erzurum'a Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın müjdeyi verdiğini ve bunun da ulusal gazetelerde yayınlandığın anımsatan Sekmen, "Sayın Bakanımız müjdeyi verdi. Erzurum'a Çocuk Oyuncakları OSB'si kuruyoruz. Biz bunu daha önce duyurmuştuk, şimdi bakanımızdan da duyuyoruz. İddia ediyorum, Türkiye'nin ve Avrupa'nın oyuncakları Erzurum'da üretilecek" açıklamasında bulundu. Erzurum'da turizmi özendirmek amacıyla bir 'Turizm Acente Bölgesi' oluşturacaklarını ifade eden Sekmen, "Erzurum'da ulusal çaptaki turizm acentelerinin olduğu bürolar ve seminer salonu olacak. Gelen turistler burada ağırlanacak, Erzurum hakkında bilgilendirilecek ve arkasından da şehir gezdirilecek. Turizm Acente Bölgesi'nin yeriyle ilgili basın mensuplarımızın önerilerini bekliyorum" dedi.

NENE HATUN HEYKELİ VE ERZURUM'UN KAHRAMAN ÇOCUKLARI RÖLYEFİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tebrizkapı kavşağındaki Nene Hatun heykeli ile Erzurum'un Kahraman Çocukları Rölyefi hakkında da değerlendirmede bulundu. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Nene Hatun heykelini koyacağımız yeri basın mensubu arkadaşlarımızla tespit etmek istiyoruz. Basın mensupları ve diğer önerileri aldıktan sonra Nene Hatun heykelinin konulacağı yeri tespit edeceğiz. 'Erzurum'un Kahraman Çocukları Rölyefi'nin de konulacağı yerle ilgili yine basın mensuplarının önerilerini değerlendireceğim. Nene Hatun ve Erzurum'un Kahraman Çocukları Rölyefi bu şehrin simgeleridir. Önerilerde ağırlık nereyi gösteriyorsa biz de ona göre hareket edeceğiz."

KAR ŞEHRİ ERZURUM

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, Erzurum basınının önemine vurgu yaparak, "Bu gece Kadir Gecesi, bu gecede basın mensuplarıyla birlikte olmak istedik, hem de farklı bir mekânda birlikte olmak istedik" dedi. İftar programının yapıldığı Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kafe 25 hakkında bilgi veren Genel Sekreter Kiremitci, "Erzurum, Türkiye'nin en önemli kış sporları merkezidir. Erzurum bir kar şehri, kış şehri, kayak merkezi ve kış sporları merkezidir. Bu çerçevede, 'Şehirde kayak yapmak isteyen, fakat imkân bulamayan genç kardeşlerimizi ve vatandaşlarımızı nasıl kış sporlarıyla buluştururuz?' düşüncesinden hareket ederek burada bu yatırımı gerçekleştirdik" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • 965 01 Ocak 1970 02:00

    başkanım erzurum sporu bırakın onlar fantazi işler tebrizkapı semti berbat çöp içinde