Erzurum Haber Girişi : 24 Kasım 2015 16:49

Başkan Sekmen'den Öğretmenler Günü mesajı

Başkan Sekmen'den Öğretmenler Günü mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 


Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Bilginin kaynağı olan öğretmenlerimiz toplumun aynasıdır. Milletimizi yetiştiren bilginin sanatkârları, söz konusu bu ulvi vazifeyi tercih ederek, topluma faydalı bireyler yetiştirmek için büyük bir tutkuyla mesleklerine sarılıp insanlara; bilgi ve Dünya'nın kapılarını aralamışlardır. Öğretmenlik mesleğinin eğitim ve kültür tarihimizde çok müstesna bir yeri bulunmaktadır. İnsanlık abidesi olan öğretmenlerimizin yetiştirdiği nice büyük şahsiyet ve devlet adamlarına sahip necip bir milletiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına en büyük sorumluluğu kuşkusuz öğretmenlere yüklemiştir. Vazifelerini en iyi şekilde icra eden öğretmenlerimiz, bugün sahip olmaktan gurur duyduğumuz, maddi ve manevi her anlamda en büyük zenginliğimiz olan yeni nesilleri yetiştirmektedirler. Bu nesillerin önderliğinde yoluna devam eden Yeni Türkiye'miz, dünyanın parmakla gösterilen sayılı devletleri arasında yerini almış durumdadır. Öğretmenlerimizin, geleceğimizin güvencesi olduğu gerçeğini bir an olsun aklımızdan çıkartmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, eğitim neferlerimize selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.