Spor Haber Girişi : 30 Nisan 2016 14:51

Başkan Sekmen'den şampiyon futbolculara daire sözü

Başkan Sekmen'den şampiyon futbolculara daire sözü
Büyükşehir Belediye Erzurumspor, şehrin caddelerinde şampiyonluk turu attı.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, şehrin caddelerinde şampiyonluk turu attı. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Avukat Ali Demirhan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik Patron Ahmet Yıldırım ve futbolcular, zafer turunda Erzurumlular tarafından yoğun ilgi gördü. Başkan Sekmen, şampiyonluk turu öncesi Erzurum Kitap Fuarı'nda Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan, Teknik Direktör Ahmet Yıldırım ve Kaptan Mehmet Albayrak ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Başkan Sekmen, toplantıda yaptığı açıklamada, "Öncelikle Cenab-ı Hakk'a hamd ediyorum. Cenabı Hak bize meşru ölçülerde bu güzel günü gösterdi. İnşallah daha nice kutlamaları bu şehirde, halkımızla beraber, bütün kesimlerle beraber meşru ölçülerde coşkuyla kutlamanın gayreti içerisinde olacağız. Anadolu'nun kadim şehirlerinden gerek İlhanlılar gerek Selçuklular gerek Osmanlılar gerekse de Cumhuriyet dönemimizin en önemli şehirlerinden biri olan Erzurum'umuzun bu şampiyonluğa ihtiyacı vardı" dedi. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: "İnanıyorum ki bu şehri hep beraber, 81 vilayette yaşayan tüm hemşerilerimizle beraber ayağa kalkındırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu güne kadar, bu şehre hizmet vermiş olan valisinden, belediye başkanından, milletvekilinden, bakanına kadar herkese teşekkür ederek başlamak istiyorum. Başarılar bir birini kovalar. Başarı sadece bir kişinin değil, başarıda top yekûn herkesin katkı verdiği oranda payı vardır. İnanıyorum ki buraya gelinceye kadar Erzurumspor'un başarısında kulüp başkanımız ve yöneticilerimizin büyük payı var. Ali kardeşim, genç olmasın rağmen zaman ayırdı. Yönetici arkadaşlarımız büyük zaman ayırdılar. Ta İstanbul'dan aramıza katılan hemşerilerimiz ve şehirdeki arkadaşlarımız hep beraber oldular, kenetlendiler ve hep beraber bu zafere doğru koştuk. Yine inşallah bu azim ve gayretle bu şehirde nice şampiyonluğu beraber yaşayacağız. Futbol, şampiyonluk yaşayacağımız sektörlerden sadece bir tanesi, inşallah burada kalkınma şampiyonluğu da yaşayacağız. Belediye hizmetlerinde belli noktalara ulaşacağız. İlçelerimizi ayağa kaldırmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu coşkuyu hep beraber şehirde kutlayalım. Herkes bundan pay alsın, herkes sevinsin. Yeni şampiyonluklara koşalım." 

BAŞKAN'DAN FUTBOLCULARA EV SÖZÜ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şampiyonluk nedeniyle futbolculara ev sözü verdi. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: " İnşallah niyetimiz yine Kulüp Başkanımız Ali Beyin başkanlığında, teknik direktörümüz başkanlığında ve futbolcularımızın takım halinde bir iki takviyeyle inşallah 2. Lig'de de yine önlere doğru koşacağız.

Ben belediyede bir karar almıştım. Demiştim ki; 'Bu şehre mutluluk yaşatan, şampiyonluk yaşatan sporcularımıza devletimizin aldığı bir ödül kararı vardı. O ödül kararını meclisten geçirelim, bireysel bazda veya takım halinde sporcularımızı ödüllendirelim' Ben ikinci devrenin belli bir aşamasında futbolcu kardeşlerimize dedim ki, 'Hepinize birer daire vereceğiz' Hoca bize listeyi sunacak biz de tahkim edeceğiz. Bir futbolcumuz, şuan bana bakıyor, dedi ki; 'Başkanım, o zaman bunu bir şeye bağlayalım. Yani bu lafta mı, yoksa özde mi bir söz' Dedik ki; 'Bizim lafımız ağzımızdan çıktığı an yerine getiririz Allah'ın izniyle' İnşallah meclisimizden kararı çıkartarak, yaptığımız dairelerden kardeşlerimize birer daire vereceğiz. Analarının sütü gibi helal olsun. Şimdi buradan tekrar ilan ediyorum. Buradan da bir üst lige çıkarsak, bunlardan daha üst kalitede daire vereceğimizi yine buradan ilan ediyorum. Marifet iltifata tabidir. Eğer başarı istiyorsak, ödüllendirmemiz lazım. Ben bunu sadece bunun için söylemiyorum, diğer spor dalarlı için de söylüyorum. Bize madalya, kupa getiren kardeşlerimize ödüllerini vereceğiz. Bu şehir, bir spor şehri!"

"CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN DA ERZURUMSPOR'U TAKİP EDİYOR"

Başkan Sekmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u yakından takip ettiğini ifade etti. Sekmen, şöyle konuştu: "Bu arada Sayın Cumhurbaşkanımızı da hayırla yâd etmek istiyorum. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında şehrimize geldiğinde Polat Otel'de eşraftan insanlarla beraberiz. Orada konuşmasını yaptı. Polat otelin sahibi Adnan Beye dedi ki, 'Adnancığım, Galatasaray'a verdiğin desteğin onda birini, yirmide birini hatta ellide birini Erzurumspor'a ver de Erzurumspor arzu edilen yerde olsun' O da başını eğdi. Bunu Adnan Beyden dinledim. Zaman sonra yine bir yerde karşılaşıyorlar, 'Adnancığım Erzurumspor'un durumu nasıl?' diye soruyor. Adnan Bey işlerinin yoğunluğu dolayısıyla pek fazla takip edemiyor, 'Efendim başa doğru' diyor. Cumhurbaşkanımız, 'Adnancığım Erzurumspor'la Tirespor arasında şuanda 5 puan fark var.' diyor. Yani Erzurumspor'u Cumhurbaşkanımız da takip ediyor. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza da en kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz."

"ŞAMPİYONLUĞU BU ŞEHRE KAZANDIRANIN ADI MEHMET SEKMEN'DİR"

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Avukat Ali Demirhan da, şampiyonluğun birlik ve beraberlikle elde edildiğini kaydetti. Başkan Demirhan, şöyle dedi: "Temmuz ayında Başkanımızın desteğiyle Erzurum aşkıyla yönetime geldik. Çok şükür nisan ayında şampiyonluk kupasını kaldırıyoruz. 1997- 1998 yılında Erzurum'u birinci lige çıkartarak bu sevinci yaşatan yönetimin ardından ilk defa 17-18 sene sonra bizim yönetimiz Onursal Başkanımız Mehmet Sekmen'in önderliğinde Erzurum'a bu şampiyonluk sevincini yaşattı. Bu sevincin içinde biri olmaktan gerçekten büyük onur ve mutluluk duydum. Erzurumspor sadece üçüncü ligden ikinci lige çıkmadı, Erzurum'da birlik ve beraberliği de sağladı. Aynı zamanda şehrin kenetlenmesine de vesile oldu. Siz burada sadece futbolda başarı elde etmediniz, Erzurum'un birlik ve beraberlik içerisinde olmasına da vesile oldunuz. O yüzden tüm futbolcularımızın gözlerinden öpüyorum. Takımı bir araya getirip, birlik ruhunu kazandıran Ahmet Yıldırım Hocamıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bütün paydaşlarımızla Erzurum kazandı. İnşallah bu başarı sürdürülebilir, istikrarlı bir başarı olacak. Her zaman dediğimiz gibi Erzurum hak ettiği yere gelecek. Buradaki başarının, buradaki birlikteliğin, buradaki şampiyonluğun bir mimarı varsa, Şampiyonluğu bu şehre kazandırdıysa onun adı Mehmet Sekmen'dir. Huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız yaşanan her olayda yanımızda sapasağlam durdu, dimdik durdu, bize inandı. Biz de takımı inandırdık, şehri inandırdık. Bu da başarıyı getirdi. İyi niyetle, birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık ve güzel bir başarı elde ettik. Tabi bu bir başlangıç, inşallah şehir bizim arkamızda durdukça, birlik ve beraberlik devam ettikçe, destek oldukça ben inanıyorum ki, Erzurum daha iyi yerlere gelecek. Dünkü şampiyonluk yemeğimizde bütün şehir bir aradaydı. Böyle bir şehir, Böyle bir takım gerçekten Türkiye'de hiçbir yerde yok. Biz Türkiye'nin en büyük camialarından bir tanesiyiz. Belki ikinci ligdeyiz ama biz mücadele olarak Süper Ligi kaldırabilecek güçteyiz. Bize güvenin. Bizim bu işi layıkıyla yerine getirebileceğimize inanıyorum."

"BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ"

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Ahmet Yıldırım da, şu değerlendirmeyi yaptı: "Devre arası geldiğimizde takımımızın kalitesini zaten devre arası çalışmasında gördük. Erzurum'a geldiğimizde bu şehrin ne kadar çok şampiyonluğu istediğini, ne kadar coşkulu olduğunu gördük. Biz buraya kimseyi mahcup etmemeye gelmedik, mahcup olmamaya geldik. Oyuncularımızı çok iyi hazırladık. Canı gönülden performanslarını yükselttiler, çok iyi çalıştılar. Ben burada bütün oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Çok iyi bir aile oluşturdukları için. Biz de, Sayın Başkanımız da, bütün halkımızı, taraftarlarımızla birlikte bu aile içerisine dâhil ettik. Şampiyon olduk, mutluyuz. Bu başlangıç olur inşallah. Ben uzun yıllar futbol oynadım. İyi takımlarda da oynadım. Ama farkında mısınız bilmiyorum, son beş haftadır şampiyonluk kutlaması yapıyoruz. Çok samimi olarak söylüyorum ki, bu coşkuyu ben hiçbir yerde göremedim. İnşallah bu coşku bitmez, seneye de, ondan sonraki seneye de şampiyonluk yakalar. Şunu da söylemek istiyorum; biz devre arası geldik. Besim Hocadan sonra geldik. Bunda Besim Hocanın da emeği var. Ona da teşekkür ediyorum." Mavi Beyazlıların Takım Kaptanı Mehmet Albayrak da, "Bugün çok mutlu ve heyecanlıyız. Takım arkadaşlarımızla beraber dokuz aydır bunun hayal ederek çalıştık. Sonunda da bu şampiyonluğu yaşadığımız için çok mutluyum. Takım arkadaşlarıma, hocama, bize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e ve başkanımız Ali Demirhan'a teşekkür ediyorum. Bizim kötü günler geçirdiğimiz dönemlerde arkamızda durdular, bize inandılar. Bizde bu inançlarını boşa çıkarmadık. Şampiyon olduk. Bu şampiyonluğun tüm şehre hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Başkan Sekmen, toplantıda bir gazetecinin teknik patron Yıldırım ile ilgili sorusunu şöyle yanıtladı: "Teknik direktörümüz Ahmet Hocayla devam ediyoruz. Arkadaşlar dere geçilirken at değiştirilmez. Başarı elde edilmiş, dereyi karşıya geçiyoruz. Bu dere taki birinci lige ulaşıncaya kadar, Allah nasıp ederse. Hocamızın mutlaka hazırlığı vardır. Onun önerileri, yönetim kurulunun önerileri doğrultusunda bizde gerekli desteği vereceğiz. Erzurum sporda da, sanatta da, sosyal faaliyetlerde de başarılı olacak. Bu şehrin üzerindeki kara bulutları kaldırıp atacağız Allah'ın izniyle."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurum Beyefendisi 01 Ocak 1970 02:00

    Allah`ına kurban Sayın Başkanım Bu kadim şehre güzellik katmaya çalışan her insana dua ettiğimiz gibi hep dualarımızdasın. Her zaman yanındayız Sultanım başımın tacı varsın bir çoğu hasetlik etsin işte ermeydanı varsa sizin gibi yüreklisi meydan ortada vesselam.

  • Tuncay dirican 01 Ocak 1970 02:00

    Helal başkan kendi cebindenmi alacaksın yoksa biz Karadayı mağdurları nin evlerinimi vereceksin çok merak ettim. İnşallah kendi paranla alıp bizleri daha çok üzmesin😂