BB Erzurumspor - Pendikspor maçına doğru...

BB Erzurumspor Pazar günü olmak ya da olmamak maçına çıkacak. Gözler Erzurum'da olurken kulaklar Fethiye'de olacaktır. 

Hücum hattında Mehmet ve Ersel'den savunmada ise Kemal den yoksun çıkacak olan mavi beyazlı ekipte artık mazeret kabul edilemeyecek bir tablo olsada bir yanda da futbolun gerçekleri var. Bu gerçeklerden birisinde oyun istenildiği gibi gitmezse kenardan gelip skoru değiştirebilecek oyuncu yok denecek kadar sınırlı. O yüzden BB Erzurumspor skoru ne kadar erken bulursa o kadar rahat olacaktır. Golsüz geçen her dakika stres ve baskı artar. 

Teknik Direktör Ahmet Yıldırım mecburen tek forvet üzerine bir sistemle sahaya çıkacaktır. 

Peki maç içerisinde çift forvete dönmesi gerekirse ne olacak? İşte o zaman benim aklıma gelen ilk isim Erhan Çelenk... Hem fiziksel yeterliliği ve çabukluğu hemde gol vuruşlarındaki becerisiyle Nobre'yle mecburiyettende olsa iyi bir ikili olurlar. Nobre'nin indireceği her top Erhan için fırsat olur. Kısacası Erhan, Nobre'ye ne kadar yakın oynarsa üretkenlik şansımız o kadar artar.

Rakip Pendikspor savunma bloğundan çok ortasahayı kalabalık tutan bir takım. Savunma zaafları var. Özellikle savunma arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşıyorlar. Stoper ve bekler arasında boşluklar verebilen bir ekip.(Erhan önerim bu yüzden) Ancak hücum anlamında hatayı affetmeyen etkili silahları var. 

Lider İstanbulspor'un 2 haftalık periyotta zor maçları var kümede kalma savaşı veren rakiplerle oynayacak olması onlar için dezavantaj. 

Bu kısıma kadar yazdıklarım yeşil sahanın üzeri... 

Birde işin piskolojik boyutu var..

4-3-3  4-4-2  vs. vs. hepsi hikaye... 

Yeterki yürekler bir olsun sahada.... 

Yeterki hırs olsun Mücadele olsun ruh olsun. 

Tribündeki taraftarla sahadaki Nobre'nin kalbi bir atarsa işte o zaman 3 puan  gelecektir. Sahada Ahmet'e Mehmet'e edilen küfürler ne zaman bizim canımızı acıtırsa o zaman başarı gelir.

Kazanırsın kaybedersin... 

Kırgınlık şahıslara olsun takıma değil. Çünkü bu takım Erzurum'un... 

Bu şehire küsmek ne haddimize...

Erzurumspor'u bu küskünlükler yüzünden kaybetmedik mi?

Şahıslar geçicidir...

Bu şehir bu yürekler; bir Erzurumspor'u kaybetmeyi daha kaldıramaz...

Velhasıl kelam Pazar günü futbolu sevenlerin değil, bu şehrin aşıklarının günüdür.... 

Ben Dadaşım!

Dadaş; Yıkan değil, yapandır!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • yener karasu 01 Ocak 1970 02:00

    Ah burak abi ah keske bu dusunceni tum erzurum halki olarak benimsesek uygulasak ne guzel olurdu sadece basarida deil basarisizliktada bu takim bizim

  • misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Bizim defans acik veriyor bu durum pendik forvetlerinin isine gelir zaten pendik forvetleri yakaladi mi kacirmiyormus isimiz zor cunku bu takim deplasmanda koceeli birlik takimino yendi.

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Bizim defans buyuk ihtimalle acik verir ve bu da pendik forvetlerinin isine gelir.Zaten pendik forvetleri yakaladimi affetmiyormus.Koceeli Birlik takimini deplasmanda yenen bizi de yenebilir.

  • yunus atl 01 Ocak 1970 02:00

    erhanın yoklukta forvet oynatılması düşüncesi çok iyi. burak bey yine farkını koymuş. diğer yönden taraftarın heycanlanması için takımdao ışığı görmesi gerek.

  • Ali VATANCI 01 Ocak 1970 02:00

    Burak bey yine döktürmüş tebrikler

  • Kuddusi İmam 01 Ocak 1970 02:00

    Hem teknik analiz hem bakış açısıyla muhteşem bir yazı