BB Erzurumspor'da şimdi ne yapılmalı?

BB Erzurumspor'da Lig bitti hem de en güzel şekliyle Play Off şampiyonluğuyla... 

İki senede iki şampiyonluk üstelik Vodafone Arena'da kaldırılan bir şampiyonlukla veda her başkana nasip olmaz. O yüzden sayın Ali Demirhan ve yönetimine bugüne kadar BB Erzurumspor'a yaptıklarından dolayı teşekkür edip yönetim konularına hiç girmeden yeşil sahaya  geçiş yapıyorum...

Onursal başkanımız sayın Mehmet Sekmen önderliğindeki Büyükşehir Belediye kanadı kolları sıvadı. 

Şu ana kadar yapılan hamleler oldukça yerinde...

Süha Sidal ile yolların ayrılması ve iç transferde iskeletin korunması oldukça yerinde hamleler.

Kadro yapılanması...

Şimdi mevcut kadro üzerine yapılacaklar var ki bence asıl can alıcı nokta burada!Kadro yapmak; işleyecek çarkın dişlilerini kurmak gibidir. Birbirlerini tamamlayan isimlerden takım yapmazsanız sezon içerisinde sistem değişikliği yapmaktan oturmuş bir şablonunuz oluşmaz. 

Aynı bölgeler farklı isimlerle şişirilmemeli. Tıpkı geçen sezon 4 sol bek transferi gibi...

Örnek vermek gerekirse elinizde Nobre varsa Webo lüks olur.  Nobre'yi koşu özelliği olan sprinter oyuncuyla tamamlayabilirsiniz. Böylelikle hem Nobre'den hem gelecek oyuncudan en yüksek verimi almanız mümkün. 

Nobre sadece bir örnek.

Aynı düşünce bütün takım için geçerli...

Kemal hocanın sisteminde olmazsa olmaz forvet arkası yani on numara.. Geride bıraktığımız sezonda en çok sıkıntısını çektiğimiz bölge oldu. 

TFF 1.Ligde bir çok takım kendi bölgesinde savunma yapar yani alt liglerdeki gibi önde baskı yapmazlar. Kendi sahanızda topla oynamanıza müsade ederler. Ancak rakip sahaya geçtiğinizde inanılmaz bir pres vs alan daraltma ile karşılaşırsınız.

İşte tam bu noktada rakip sahada kilidi çözebilecek liderlik yapabilecek kreatif bir on numara olmazsa olmazdır bu takım için. Önerim Yeni Malatyaspor'da  İrfan Başaran.!
Hem söylediğimiz özelliklere sahip hemde bu ligi iyi bilen bir oyuncu. 

Ayrıca aldığım duyumlara göre kalecilerin ikisiylede yollar ayıracak. Mutlaka kaliteli bir kaleci, stoper, sol bek ve kanat oyuncusu takviyesi olmazsa olmazlar arasında. Bir takımın silahı hücumdur. 

O yüzden silahınız en iyisi olmak zorunda. Transfer edilecek forvet mutlaka ligi kaldırabilecek kaliteye ve fizik gücüne sahip olmalı...

1.Ligde  genel anlamda bir çok takım  sorunlu bir şekilde başlayacak. Mesela Samsunspor'un acil 4 milyon TL ye ihtiyacı var. Bunun gibi bir çok kulüp var. Transfer yasaklı kulüpler mevcut. Bunlar gelecek sezonlar için bize ders olmakla beraber bu sezon fırsat olarakta değerlendirilebilir. İyi bir kadro yapılanması ve total futbola uygun bir takım ligde iyi noktalara gelecektir.

Artık bundan sonra yapılacak transfer hamlelerini bekleyip ona göre daha da somut konuşabiliriz. 

Bu arada bir öneri daha...
Yönetim Başkan vs. tabiki önemli.
Ancak bunlar kadar önemli olan birşey profesyonel bir ekip.
Yani Scout Ekibi....
Eğer menajerlerden yoğun baskı görmek istemiyorsanız hem bu sezon hemde gelecek sezon planlamalarınız için mutlaka bir Scout ekibince ihtiyacınız var. 
Bunu uyguladığınız takdirde sportif başarının yanısıra yönetimsel başarılarada imza atmış olursunuz. 
Osmanlıspor'un Ndiaye'yi Norveç Liginden 350 bin Euro'ya bulup Premier lige 10 Milyon Euro'ya satması gibi... 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • çetin 01 Ocak 1970 02:00

    Bu yazdıklarınızı sayın Mehmet Sekmen'e de ilettiniz mi ?Bence bu yazdıklarınızı Mehmet Beye iletseniz daha faydalı olur.En azından sizin düşüncelerinizden yararlanmış olurlar.İyi kaliteli siyahi bir forvet alsak ve yine aynı şekilde kaliteli bir kaleci ile iyi bir defans oyuncusu almak şart.Sizin düşüncelerinizi destekliyorum.İnşallah zafer demir de takıma kazandırılır Erzurumun öz çocuğu .Bu takımın ondan öğrenecek çok şeyi var