BB Erzurumspor'un gücü alttakilere yetiyor!

Az önce 0-0 sona eren Beylerbeyi maçının hemen akabinde puan cetveline bakıyorum.. 9'ncu maçını tamamlayan Erzurum 4 defa galip gelmiş ama galip geldiği bu 4 takımın puan cetvelindeki yerleri de en dip'ler! Van, Kayseri Şeker, Sandıklı ve Etimesgut.. Erzurum'un galip geldiği bu 4 takım da son sıralarda yeralan takımlar. Daha üstlerde yeralan 5 takımla oynadığı maçtan sadece toplam 2 puan çıkartabilen bir Erzurum görüyorum! O açıdan da Erzurum'un bugünkü Beylerbeyi maçında puan kaybetmesi çok da sürpriz olmamalı! Çünkü puan cetveli yalan söylemez!

***

Bu sezon iç sahada Balçova Yaşamspor'dan sonra seyrettiğim en iyi takımdı Beylerbeyi takımı. Hele bir 8 numaralı oyuncuları vardı, taa 8.dakikada farkettim, aslında 10 numara bir oyuncu! 1991 doğumlu Kerem, sahada resital sundu. Her top onda buluştu ve bir mıknatıs gibi topun olduğu her yerde o vardı. Allah anasına babasına bağışlasın bu Kerem'i, sanırım bir kaç sene geçmez G.Saray'da Fener'de filan seyrederiz. Başkan olsaydım 'böyle bir Kerem'im olsun bir milyon da borcum olsun' derdim!

***

Erzurum maça başlarken özellikle Ekrem'i, Cebrail'i, Ömer Faruk'u ve Yasin'i çok hareketli görmüştüm. Bugün patlarlar diye düşünüyordum, yanıldım. Ekrem ve Yasin'e hocaları, Ömer Faruk'a da hakem tahammül edemedi, oyundan çıkardı! Deniz yine boş geçmez dedim ama 'dere'de boğuldu bugün! İlk başlarda çok düşünmesi gereken hücumu sonraları düşünen bir Erzurum vardı sahada ama ne Sefer eski Sefer'di, ne de sonradan oyuna giren Yılmaz tam Yılmaz'dı! Demek ki gün Anıl'ın günüymüş. Heyhat! Koca takımda 90 dakika boyunca aklımızda kalan tek oyuncu kaleci Anıl oldu!

***

Maçtan önce belli ki Erzurum teknik patronu oyuncularına bu Beylerbeyi'nin grubun tek namağlup takımı olduğunu söylemiş, dikkatli olmalarını istemiş. Sanırım oyunu orta sahaya yığmak ve uzun ve araya atılan toplarla pozisyon bulmayı hedefleyen bir oyun anlayışı içesrisinde olunmuş. Kuşkusuz hiç yenilmemiş bir takım ile oynanıyor olmasından dolayı da Erzurum'un daha ilk dakikalarda rakipten 'tırstığını' gördük. Bir ara oyun öyle bir dengelenmişti ki büyük bir bölüm orta yuvarlak içinde oynandı. Bir ara da sanki Beylerbeyi sahasında oynuyormuş gibi olundu! Bana göre bu maçta ilk golü bulan takım maçı da kazanan taraf olacaktı. Ama gol atan olmayınca hele de 10 kişi kalan rakibine karşılık pısırık bir forvet hattından dolayı golü çok da hedeflemeyen bir Beylerbeyi sahada olunca maç da başladığı gibi bitmek zorunda kaldı.

***

Bazen Erzurum takımının şanslı br takım olduğunu da düşünüyor ve bunu yakın çevreme de söylüyorum. Mesele geçen hafta deplasmanda 2-1 yenen Erzurum'un şansı, rakibin yarım saat 10 kişi oynamasıydı. Bu maçta da öyle oldu. 10 kişi kalmasına rağmen rakibin forvet hattında beceriksizliği karşısında en azından yenilmedi. Bazen düşünmüyor da değilim. Geçen yıldan çok iyi bir takım diyeceğim, o takım iç sahada bu kadar puan vermiyordu! Geçen yıldan kötü takım diyeceğim, altta, üstte, en azından deplasmandan galip gelebiliyor. Anlaşılan devre bittiğinde sağlıklı bir değerlendirme yapabileceğiz. O yüzden beklemekten başka çare yok!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.