Bölge Haber Girişi : 28 Temmuz 2010 02:40

BDP liderine vatandaş tepkisi!..

BDP liderine vatandaş tepkisi!..
Erzurum Adliyesi önünde Dörtyol'da meydana gelen olayları değerlendiren ve şehit edilen polisler için başsağlığı dileğinde bulunan DTP Lideri Demirtaş'a oradan geçen bir kişi, "Utan biraz, utan. Daha yeni 4 şehit var" diye bağırdı...

Erzurum Ajans-BDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş ve bazı milletvekilleri, Erzurum'da tutuklu yargılanan Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’in duruşmasını izledi. Adliye önünde İnegöl ve Dörtyol'da meydana gelen olayları değerlendiren ve şehit edilen 4 polis için başsağlığı dileğinde bulunduklarını söyleyen Demirtaş'a oradan geçen bir kişi, “Utan biraz, utan. Daha yeni 4 şehit var” diye bağırdı.



Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz’la birlikte geldiği Adliye Sarayı önünde basın mensuplarına açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son günlerdeki olayları değerlendirdi.


İnegöl ve Dörtyol’daki olayları çok kritik olarak değerlendiren Demirtaş, kışkırtmaya yönelik açıklamalar yapan siyasetçilerin durumlarını gözden geçirmelerini istedi. Demirtaş, şunları söyledi:


“Dörtyol’da 4 güvenlik görevlimiz saldırıda yaşamını yitirdi. Öncelikle Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum ve acılarını yürekten paylaştığımı burada ifade ediyorum. Elbette ki şiddet olayı Türkiye’de hiçbir sorunu çözmedi, çözmeyecek. Umut ediyoruz ki en kısa sürede Türkiye istediği, hakettiği toplumsal barışa kavuşur. Bunun için herkesin çaba sarfetmesi, katkı sunması lazım. Ben buradan bütün halkımıza herkese mutlaka ama mutlaka sağ duyulu olması yönündeki çağrımı birkez daha yinelemek istiyorum. Partimizin özellilkle hedef haline getirilmesi bazı siyasetçilerin açıklamalarının sonucudur. Partimiz olsa olsa bu ülkede barışı huzuru kardeşiliği sağlar.”

TEPKİYLE KARŞILANDI

Bu sırada yoldan geçen bir kişi laf attı. Orta yaşlı beyaz saçlı ve sakallı, gözlüklü vatandaş sesini yükselterek “Daha yeni 4 şehit var. Sayın milletvekili bunu da yaz. Utan biraz utan, daha yeni 4 şehit var. Bunu da yazın gazeteciler” diye bağırdı.
Bu sırada Demirtaş’ın yanında bulunan Milletvekili Pervin Buldan güvenlik görevlilerine “Arka tarafa müdahale eder misiniz?” dedi. Çevrede etkin önlem alan polis, şehitleri anımsatan vatandaşı uzaklaştırdı.
Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler Adliye Sarayına girdiği sırada bazı vatandaşlar ‘Yuh’ diye bağırdı. Polis ‘Yuh’ çeken bir kişiyi gözaltına aldı.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Öte yandan silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan BDP’li Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’in de aralarında bulunduğu 11’i tutuklu 30 sanıklı davayı izlemek için Iğdır’dan 100’den fazla BDP’li geldi.


BDP’liler aramadan geçirilerek Adliye Sarayı'na alındı. Polis BDP’lilerin duruşması nedeniyle Adliye Sarayı'na çıkan tüm yolları ulaşıma kapattı. Emniyet Müdürlüğü, yaklaşık 500 kadar polisi, Adliye Sarayı ve çevresinde görevlendirdi. (kaynak:Gazete vatan)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.