Bölge Haber Girişi : 05 Şubat 2011 01:34

BEAH Universiade'in göz bebeği!..

BEAH Universiade'in göz bebeği!..
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, Oyunlar için özel oluşturulan 2011 Unıversıade Kliniği'ne bugün itibariyle toplam 241 hastanın geldiğine değinen Erdoğan, hastalardan çoğunun solunum yolu enfeksiyonu olduğuna dikkati ç

Erzurum Ajans-Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, Oyunlar için özel oluşturulan 2011 Unıversıade Kliniği’ne bugün itibariyle toplam 241 hastanın geldiğine değinen Erdoğan, hastalardan çoğunun solunum yolu enfeksiyonu olduğuna dikkati çekti.

Gelen hastalardan 8 vakanın yatarak tedavi gördüğünü ve bunlardan 3’ünün durumunun ciddi olan hastalar olduğunu dile getiren Erdoğan, “Çek Cumhuriyeti sporcusu Vaclav Havlk’ın geldiği zaman durumu çok ciddi idi, ancak şuan sağlık durumu iyi, cumartesi taburcu edeceğiz. Yine bir Türk seyirci aynı zamanda hekim olan arkadaşımızın beyin kanaması tehlikesi vardı, dün taburcu edildi. Slovakya Biatlon Milli Takım Antrenörü Sımocko da bir hafta sonra taburcu olacak” dedi.

Kalp Damar Cerrahisi klinik şefi Doç. Dr. Bilgehan Erkut da Sımocko'ya anjiyo yaptıklarında 3 damarının kapalı olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Bu arada geçtiğimiz günlerde başarılı bir By Pass operasyonu geçiren Slovakya Curling Milli Takım Antrenörü Dusan Sımocko’yu hastanede ziyaret eden FISU Sağlık Komitesi Başkanı Dusan Hamar ve Erzurum Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Sımocko’ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sırasında konuşan Hamar, sağlık hizmetlerinin oyunlar süresince kesintisiz ve kaliteli bir şekilde sürmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Sağlık Müdürü Doç Dr. Serhat Vançelik ve BEAH Başhekimi Doç Dr. Fazlı Erdoğan’a bir kez daha teşekkür etti.

Erzurum Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ise açıklamasında kendilerine düşen görevi eksiksiz yapma gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi.

OYUNLAR KÖYÜNDEKİ SAĞLIK MERKEZİ BEĞENİ TOPLUYOR

Acil Tıp uzmanı, spor hekimi, fizik tedavi uzmanı, genel cerrahi uzmanı, ortopedi uzmanı, dahiliye uzmanı, diş hekimi ve radyoloji uzmanlarının görev yaptığı oyunlar köyünde ki sağlık merkezi de tıpkı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi organizasyona katılan yerli ve yabancı misafirler tarafından takdir topluyor.

Laboratuar, ultrason ve grafi hizmetlerinin 7/24 yürütüldüğü merkeze şuana kadar 850’ye yakın başvuru yapıldığını ifade eden Oyunlar Köyü Poliklinik Sorumlusu ve BEAH Kalp Damar Cerrahisi doktoru Op. Dr. Özgür Dağ, başvuru yapan hastaların çoğunluğunun soğuk algınlığı şikayetiyle başvurduğunu sözlerine ekledi.

Bir sonraki oyunların yapılacağı Rusya’da oyunlar köyünde oluşturulacak sağlık merkezinde görevlendirilen Rus doktor, Alesya Oleyeva ve Curling Türkiye Milli Takım oyuncusu Haluk Adanır da sağlık merkezinin tam donanımlı olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek yetkililere teşekkür ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.