Sağlık Haber Girişi : 23 Ağustos 2016 19:18

BEAH'ta çığır açan operasyonlar!

BEAH'ta çığır açan operasyonlar!
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) göğüs açılmadan Atrıal Septal Defekt (ASD) operasyonu yapıldı.
Erzurumajans-Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) göğüs açılmadan Atrıal Septal Defekt (ASD) operasyonu yapıldı.

Erzurum BEAH Kardiyoloji ünitesi doktorları Yrd. Doç. Dr. Selami Demirelli ve Uz. Dr. Mustafa Öztürk tarafından doğuştan Atrial Septal Defekt (ASD) hastalığı bulunan 14 yaşındaki bir hastaya (ASD) Atrıal Septal Defekt yaparak kalpte bulunan iki adet deliği kapattılar.

Normalde açık kalp ameliyatı uygulanarak yapılan ve hastanın hastanedeki tedavisi uzun süren bu rahatsızlık son zamanlarda gelişen sağlık teknolojisi kullanılarak Doğu Anadolu da Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez uygulanarak başarı sağlandı.

Yapılan müdahale ilgili bir açıklama yapan Ebeah Kardiyoloji ünitesi Doktorları Yrd. Doç.Dr. Selami Demirelli ve Uz.Dr. Mustafa Öztürk, "Aslında bu müdahale açık kalp ameliyatı yapılarak hastanın göğsü açılarak yapılıyordu. Hastaya yapılan tetkik ve incelemeden sonra yeni teknolojik imkânlar kullanılarak kalp açılmadan iki adet cihaz sayesinde ameliyatsız yöntem uygulanmasına karar verdik. Hastanın yatışını yaptıktan sonra aynı gün içerisinde çoklu kalp deliği dediğimiz noktaya ameliyatsız müdahale ederek kalbi onardık, hastamız 14 yaşında (M.K) isimli bir hemşirelik öğrencisiydi. Başarılı bir şekilde yapılan müdahalenin ardından 4-5 saat sonra hastamızı taburcu ettik şuan takip ettiğimiz kadarı ile durumu çok iyi ve normal hayatına devam ediyor." dedi.

Yapılan müdahale ile ilgili bir açıklama yapan Erzurum KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ve Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Bilgehan Erkut'ta, "Hekimlerimiz Yrd.Doç.Dr. Selami Demirelli ve Uz.Dr. Mustafa Öztürkü nezdinde tüm müdahalede görev alan arkadaşlarımızı kutluyoruz. Erzurum da sağlık hizmetlerindeki gelişmeler Bakanlığımızın bize sunduğu teknolojik destek ve doktorlarımızın değerli becerileri ile her geçen gün daha da kalite kazanmakta. Bu kazanımlarımızla halkımıza verdiğimiz sağlık hizmetlerimiz kat kat artmaya devam edecektir." dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.