Sağlık Haber Girişi : 12 Mayıs 2016 17:33

Beden eğitimi öğretmenlerine fiziksel aktivite karnesi verildi

Beden eğitimi öğretmenlerine fiziksel aktivite karnesi verildi
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneği tarafından yürütülen program kapsamında, beden eğitimi öğretmenlerine fiziksel aktivite karnesi verildi.
Erzurumajans-Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneği tarafından yürütülen program kapsamında, beden eğitimi öğretmenlerine fiziksel aktivite karnesi verildi. 

Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Bağaçlı, Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneği Genel Sekreteri Yusufcan Kayaoğlu, Hacettepe Üniversitesi Spor Hekimliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Haydar Demirel ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Programda konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar, fiziksel aktivitenin öneminin yeterince anlaşılamadığını belirterek, "Fiziksel aktivitenin yetersiz olması sonucu obezite karşımıza çıkıyor. Dünya genelinde 1 milyar kadar yetişkin bireyin vücut ağırlığının fazla olduğu ve bunlardan 300 milyonunun da obez olduğu bilinmektedir. Fiziksel aktivite her yaş önemlidir. Düzenli fiziksel aktivite, çocukların ve gençlerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesinde, istenmeyen kötü alışkanlıklardan kurtulmada önemli farklar yaratabilmektedir" diye konuştu.

Programla ilgili de bilgi veren Uçar, "Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneği işbirliği ile ilimiz genelinde de çevre 6 il dahil toplam 174 beden eğitimi öğretmeni ve 107 aile hekimi, fiziksel aktivite uygunluk karnesi eğitimi ve Fiziksel Aktivite Reçetesi Liderlik Programı" kapsamında eğitim alacaklar" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.