Ben diyorum yoğurt kara, o diyor Ankara!

Türkiye’de en çok eleştirilen sektörlerden birisi tarımdır. Özellikle tarım alanlarının daralması, ürün rekoltelerin düşüklüğü ve dışa bağımlılık bu eleştirilerin odağında ki konulardır. Ülke genelinde olduğu gibi Erzurum’da da tarım ve hayvancılık eleştiri konusu olagelmiştir hep. İyileştirmeye yönelik bir takım uygulamalara rağmen bu eleştirilerin ardı arkası kesilmemektedir. Şahsen bana da sorsan, bu hükümetin en başarılı olduğu alan nasıl sağlıksa en başarısız olduğu alanlardan birisi olarak tarımı da gösteririm.  Gerçi bu düşüncemi geçen hafta bizatihi Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar’a da ilettim. Bir defa eleştirilere karşı hoşgörüsü ve sakinliğiyle taktir de ettiğim İl Müdürü Osman Akar’ı da dinlediğimde acaba yanlış mı düşünüyorum diye tereddüte düşmüyor da değilim. Bakıyorum da ben gibi Osman Akar’ı dinleyen çoğu kişi de özellikle tarım ve hayvancılık konusunda haksızlık mı yapıyoruz acaba düşüncesine sahip oluyoruz.

***
Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar’ı aynı gün iki defa farklı yerlerde dinleme imkanına sahip oldum. Doğrusu Müdür bey ile tanışıklığım da yeni sayılır. ERZURUM AJANS’da ilk görüştüğümde ve sonrasında  ŞEHİRDER’in davetlisi olarak katıldığı bir proğramda dinlediğimde öyle bir tarım ve hayvancılık anlattı ki, şaşmamak mümkün değil. Gerek hayvan varlığı konusunda ve gerekse üretim anlamında bambaşka şeyler anlatıyordu Müdür bey. Rakamlar vererek öyle bir profil çizdi ki Akar, neredeyse ağzı açık dinledik. Zira ona göre tablo hiç de kötü değil ve bir çok konuda çağ bile atlanmış.  Öyle ki, programdan sonra Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kesinlikle kamuoyunu bilgilendirme gibi bir sorunu olduğu kanaatine vardığımı söyledim ve bu konuda kendilerine haksızlık edildiğini, yanlış algı ile karşı karşıya oldukları sıkıntılarını dile getirme mecburiyetinde bile kaldım. O kadar yani! 

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Bitti diye üzülme. Yaşandı diye sevin!
DUVARIN DİLİ: Her dün, eski bir yarın
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.