Beni En Çok Mutlu Eden...

Geride kalan haftalara baktığımız da üste üste iki maç kazanamayan sonuç ve oyun anlamında istikrarsızlığın hakim olduğu bir  BB Erzurumspor vardı.

Ancak son iki haftada özellikle bu yarışta BB Erzurumspor’un  rakibi olan iki takıma karşı alınan galibiyetler bu olumsuz durumun önüne geçti.

İki maçlık galibiyet serisinin en önemli faktörleri...

Teknik direktör Erkan Sözeri geldiğinden bu yana oyunu kuralına göre oynamaya çalışıyor.Ne kadar da kadro kimyasıyla uyuşmasa da sistemini takıma yansıtmış gibi... 

Hocanın önceliği savunma yapmak...

“Ben golü yemeyeyim nasıl olsa bir tane atarım” mantalitesi özellikle iki haftalık periyotta başarılı oldu.

Bunda en büyük sebep son iki haftada ki rakiplerin oynamaya yönelik ve kazanmak için sahaya çıkan takımlar olmaları... Ancak bu sistem özellikle felsefesi oynatmamak olan takımlar karşısında sekteye uğrayabilir. O yüzden hocanın bu tarz maçları için B planı mutlaka vardır diye umut ediyorum...

Bugün de Erzurumspor da öncelik savunma yapmaktı.

Top rakipteyken takım halinde topun arkasına geçen ve stoperlerinin de yerinde müdahaleleriyle pozisyon vermeyen bir BB Erzurumspor izledik. Ancak BB Erzurumspor da sol taraf SOS veriyor bu çok bariz.

Burada sıkıntı sadece o bölgede oynayan Mücahit’e yıkmak doğru olmaz. Bu takım savunmasının sorunudur ve çözülmesi gerekir.

Erkan hoca oyun disiplini ve kadro iskeletini yakalayan pozitif bir süreç geçiriyor.

Maçtan önce kime sorsanız kadronun en az 8-9 ismini doğru tahmin edebilecektir. Bununla birlikte BB Erzurumspor da takımdaşlık havası da her geçen gün artıyor... Saha içi ve saha dışında bunu görebilmek mümkün.

Pote ve Obertan

Pote oynaması gerektiğii gibi oynuyor. Kimse bir forvetten 3-5 kişi çalımlayıp gol atmasını beklemesin. Adana Demir’de ki günlerinin aksine daha çalışkan bir Pote var. Pozisyon kısırlığının nedeni takımın oyun yapısı... Aynı şey Obertan içinde geçerli. İkinci yarı da Hamroun’un oyuna girmesiyle topu daha da rakip sahada tutan Erzurumspor izlemeye başladık. Bununla birlikte daha etkili bir Obertan gördük. Bu tarz isimler top sizdeyken etkilidir. Topsuz alanda sahada varlıklarını görmek çok mümkün olmaz. 

Ancak tabiki  beklenen Obe bu değil. Maç temposu kazandıkça daha iyi olacağını umuyorum...

Takımın hücumda ki en büyük artısı Hamroun ve Emrah’ın yani iki kanadının etkili oluşları... Bu iki isimden Emrah’ın orta açma, Juju’nun ise içe kat etme özelliği ile birbirlerini ve takım oyununu çok iyi tamamlıyorlar.

Bu oyuncuların hem oyuna hem skora katkıları haftalar ilerledikçe çok daha değerli bir hal alacaktır.

Erzurumspor çok kritik iki galibiyet aldı.. Rakiplerini mağlup etmek, hem özgüven hem puan tablosu açısından oldukça değerli. Ve bu galibiyetlerle Dadaşlar lige ağırlığını koydu diyebiliriz.

Herşey bir yana beni iki maçta da en çok mutlu eden galibiyetle birlikte, atılan gollerden sonra yedek kulübesinde ki muhteşem hava... 

Buna birde futbolcuların gol sonrası ve maç sonu taraftarla kenetlenmesi de eklenince şampiyonluk şarkıları kendiliğinden söylenmeye başlıyor...

Taraftar, yedek kulübesi ve saha içi... Şampiyonluk bu üç etkenin kenetlenmesinde geçer.

Erzurum bu havayı yakaladığını görmek gerçekten mutluluk verici.

Darısı Akhisar maçına...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hıdır Dır 01 Ocak 1970 02:00

    Hayırlısı

  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Geliyoruz...

  • Soner SAVAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Çok doğru söylüyorsun abi darısı akhisar maçına