Ekonomi Haber Girişi : 30 Nisan 2015 17:44

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden verimlilik haftası etkinlikleri

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden verimlilik haftası etkinlikleri
Erzurum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından 'Verimlilik Haftası' etkinlikleri düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından 'Verimlilik Haftası' etkinlikleri düzenlendi.

27 Nisan-03 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen ''Verimlilik Haftası'' kapsamında Erzurum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından üniversite ve ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenlendi. Erzurum Teknik Üniversitesi konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencilerine dergi, broşür dağıtımı yapılarak verimlilik ile ilgili bir konferans gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Mehmet Selim Ulutaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın verimlilik konusundaki çalışmalarından bahsederek, verimliliğin hayatımızdaki önemine vurgu yaptı. Erzurum Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Daştan ise sunumu yaptı. Sunumda verimlilik denilince israf etmemek, daha çok üretmek, işleri doğru yapmak, doğru işler yapmak, yenilik, rekabet, uluslararası olmak ve benzer şeylerin akla geldiğini belirtti. Verimlilik konusuna önem veren ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin de yüksek olduğunu anlatan Daştan çeşitli ülkelerden örnekler verdi. Konuşmasının son bölümünde ise ülkemiz için önerilerde bulunan Hüseyin Daştan, verimlilik bilincinin hızla arttırılması, inovasyona önem verilmesi, yüksek öğrenim kurumlarının bu konulardaki çalışmalara ağırlık verilmesi temennilerinde bulundu.

Yakutiye ilçesinde bulunan Halitpaşa Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte ise öğrencilerine çeşitli broşürlerin dağıtıldı. Programda konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Mehmet Selim Ulutaş, Bakanlığın görev ve sorumlulukları hakkında kısa bilgiler vererek verimliliğin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı' nın önem verdiği konulardan biri olduğunu ifade etti. Verimliliğin her yaşta insanı ilgilendirdiğini, ülke kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğini belirten ULUTAŞ, kaynak israfının toplum değerlerimize de aykırı olduğunu vurgulayarak öğrencilerin verimliliği hayatlarına geçirmelerini ve çevrelerini de bilgilendirmelerini istedi. Öğrencilere verimlilik haftası etkinlikleri kapsamında sunum yapan Erzurum Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürkan Çalmaşur, verimliliğin önemini anlattı. İnsan kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Çalmaşur, en önemli kaynaklardan olan zamanın çok verimli bir şekilde kullanılması gerektiği üzerinde durdu. Verimliliği, öğrenciler için çok çalışmak yerine düzenli çalışmak olarak ifade eden Çalmaşur, etkin ve etkili çalışmanın gerçek verimliliği getireceğini belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.