Bir adam çok adam!

Son günlerde duyduğum en afilli laflardan biridir. Sanırım bizim Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'a ait. Bir adam çok adam demek! Süha Dengizek mesala. Bir kişi görünüyor ama çok kişi aslında!

***

Meltepe Erzurumlular Vakfı'nın bu değerli başkanı ve bir hükümet 'kabine'sini andıran yönetiminin daveti üzerine geldiğim İstanbul'da takip ettiğim Erzurum şöleni, bazı eksiğine gediğine rağmen geçer no alan bir organizasyondu. bizleri hem İstanbul hem de Erzurumlu hemşherilerimizle buluşturduğu için bu organizasyon iyiydi, ondan sonrası da zaten 'şam'da kaysı'ydı! Sanırım bu yılki proğramın renkli geçmesi hem şölenin Kardelen TV'den canlı yayınlanması ve hem de aday adaylarının yoğunluğuyla oldukça renkli geçti. Belki de böyle bir organizasyonun olmasına yaklaşan genel seçim albeni oluşturdu. Efkan Ala, İbrahim Erkal, Cengiz Kurtoğlu ile Teyo Pehlivan da kuşkusuz bu renklilikte etkendi.

***

Bu tür organizasyonlarda elbette ki bazı kişisel şovlar, potlar, kazalar olur, olasıdır. Burada da olmadı değil. Ama ne yalan söyleyeyim kimse ne kimsenin reklamını yapmaya kalktı ne de öyle yaptıysa başarılı oldu. Saf, doğal bir Erzurum buluşması oldu kısacası. Bunda elbette ki başta da dediğim gibi Süha Dengizek gibi partilerüstü bir adamın rolü vardı. Bugün Maltepe'de buluştuğum Süha başkana şölen proğramı için teşekküre giderken yarın Erzurum'un daha da gelişip kalkınması için kendisine de bir adamın aslında çok adam olduğunu söyledim ve siyaset sokmadan bu tür Erzurum etkinliklerinin sıklıkla yapılmasını önerdim.

***

Cumartesi günüğ geldiğim İstanbul'da Perşembe'ye kadar kalacak, sonra küçük bir Ankara turu atacağım. Yarından itibaren yaklaşan seçimle ilgili, özellikle de aday adaylıkları ile ilgili söylentileri, dedikoduları ve de haberleri aktaracağım. Bunu yaparken asla birilerinin reklamını yapmayacak, sadece gelişen hadiseler ile ilgili duyumlarımı anlatarak sizleri bilgilendireceğim. Esen kalın..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • burak okuyucu 01 Ocak 1970 02:00

    Aslinda Sen tek adamsin....ama milyonlarsin..cunki her baba yigidin harci degildir.hem kose yazilarinda,hem firfiriginde guldururken dusunduren,hem yazdiklarini okuttururken tam on ikiden vuransin...Sen Erzurum`un Tek objektifisin.Sen Sonsuzca Tecrube Alinacak Tek Adamsin.Tesekkurler dogal oldugun icin tesekkurler bizlere biz oldugumuzu hatirlattigin icin.......kalemine kuvvet buyuk usta VEDAT REFAYELI