Bir puana razı oldu

İstanbulspor denilince akla ilk gelen geçen sezonlardan da hatırladığımız gibi orta sahada oyunu sıkıştırıp rakip savunma arkasına top atarak pozisyon arayan bir takım olması.

Bu maçın ilk yarısı itibariyle Mehmet hoca bu tuzağa düşmedi. Top İstanbulspor’da iken takım halinde topun arkasına geçerek ev sahibi boş alan bırakmadı. Durum böyle olunca İstanbulspor, savunmasını öne çıkarmak zorunda kaldığı için arkada boşluklar bıraktı. Bu da BB Erzurumspor’a daha geniş alanlar ve pozisyonlar getirdi. Gol de ön bölgede yapılan baskının ne kadar önemli olduğunu gördük. Scuk’un pres sonucu topu kapması  ve Nobre’ye asisti alkışı haketti. Sezon başından beri söylemeye çalıştığımız buydu aslında. Merkezde ki oyuncular oyunun hücum bölümüne katıldıkları zaman neler olabileceğini bu pozisyon bize göstermiş oldu.

BB Erzurumspor İkinci yarının ilk beş dakikasında iki pozisyon vermesine rağmen Burhan’ın çabası ve Gökhan’ın akıl dolu dokunuşu sonrası gelen Erhan golüyle üstünlüğü sağladı. Ancak skora rağmen topun ve oyunun kontrolünü elinde tutamayan bir BB Erzurumspor izledik.

BB Erzurumspor’da defansın sol tarafı sezon başından beri yetersiz... Devre arası neden takviye yapılmadı anlamak mümkün değil. İstanbulspor bütün atakları oradan geliştirdi ve sonucunda da beraberliği o kanatta oluşturulan bir pozisyon sonucu yakaladı.

Ayrıca bugün iki kenar bekin hücuma katkıları neredeyse sıfırdı. Böyle olunca takım saha da 7 isim savunma 4 isim hücum yaparak ikiye bölünmüş gibi oynuyor. Buda kolektif futbolu olumsuz anlamda etkilediği ortada...

Metin ve Erman yetersiz

Transfer döneminde alınan iki isimin yetersiz olduğunu defalarca söylemiştik. Devre arası Transferi pansuman için yapılır. Ama görüyoruz ki biz transfer yapmak için yapmışız. İki isimde BB Erzurumspor seviyesinde değiller.

Bir diğer konu Abdülkadir... Abdülkadir sonradan oyuna girdiği hangi maçı çevirdi? Hangi maça direk etki etti? Eğer skor eşitken defansif orta saha oyuna giriyorsa demek ki Mehmet hoca bir puana razı...

Bana göre BB Erzurumspor’un hedefi  dünkü Denizlispor maçından sonra ortaya çıktı. Düşme korkusu olmayan mavi beyazlı ekip bitirebildiği kadar yukarıda bitirmek isteyecektir. Ve önümüzdeki sezonun planlamasını şimdiden yapmalıdır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.