Bir teklifim var!

          Her zaman bana canımı sıkan bir soru sorulur.  ''Cumhur Seval ile aranız nasıl?'' Her defasında; ''Yahu aramızda hiçbir problem yok. Nereden çıkartıyorsunuz bunları?'' dediğim halde. Birçok Kez bu soruyla maalesef karşı karşıya kalıyorum.  Burada bir kez daha söyleyeyim efendim. Benim ne Cumhur Seval ile  nede diğer  arkadaşlarla bir sorunum, problemim, kavgam, atışmam, çatışmam yok.  Şurada küçücük bir pasta için birbirimizi kırıp dökmenin zaten alemi yok.

           Beğenirsiniz beğenmezsiniz Cumhur abi yaptığı tipleme ile reytingde ilk üçe kadar yükselebilmiştir. Bu küçümsenecek bir başarı değildir. Yine  genç   kardeşlerim de beğenin ya da beğenmeyin her gün sosyal medya üzerinden binlerce hatta milyonlarca kişiye ulaşmaktadır.  Mesela Bilal Tavlak, mesela Metin Saygın, mesela Oktay Parlar.  Yine yaptığı tiyatrolarla gerek Anadolu'da İstanbul'da haklı beğeniler kazanmış Semih Yetimoğlu,  Feridun Özkorucuklu Yakup Çağlayan, Ercan Seval. Can dostlarım Fuat Özalpoğlu, Zafer Sarıkaya, Özkan Sarıkaya ve Orhan... Daha ismini buradan sayamadığım onlarca hemşerim Devlet Tiyatrolarında ve özel tiyatrolarda başarıyla sahne almaktır.

          Ve tabi ki Türkiye'yi güldüren Haci Ali Konuk'u ( Bekçi Bekir) alın o diziden ne kalır geriye. Bu kadar iyi ve sevilen oyuncu varken neden bir Erzurum da geçen filim çekemeyiz de üç- beş Erzurum gecesi için sanki çok büyük paralar kazanılıyormuş gibi birbirimize düşürülelim.

          Benim bu bağlamda bir teklifim var. "Yedi Kapı Yedi Hikaye" Erzurum kültürünün duayenlerinin gözetiminde  yapılacak senaryo çalışması ile hayata geçirilebilecek, tarihten bu güne kadar Erzurum'un kültürünün, maneviyatının, mizahının, müziğinin işleneceği yedi kısa hikayeden oluşacak bir film... Geleceğe bırakılacak bir kültür mirası.

           Bu bağlamda sayın Büyük Şehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendiye öncü olması için rica etmiyor, yalvarıyorum. Gelin dünden bugüne bu işe gönül vermiş bu kuşağa bir el atın. Bu şehrin güzel bir filmi olsun. Lütfen?

           Yine çok değerli iş adamlarımız. Sinema son zamanlarda çok karlı bir yatırım aracı oldu. Erzurum insanının dilinin, mizahınnn bu ülkede çok büyük bir karşılığı var. Bugün hangi fıkra sayfasını yada kitabını açarsanız. Karadeniz fıkralarından sonra Erzurum fıkraları yer alıyor. Sosyal medyayı dememe hiç lüzüm yok zaten. İnanın yapacağınız yatırımın kat be kat karşılığını alırsınız.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yunus aksak 01 Ocak 1970 02:00

    Metin saygın bir proje hayata geçireceğini söyledi hatta sayfasından Sponsorlarını bile paylaştığını biliyoruz

  • Levent TİZGİLİ 01 Ocak 1970 02:00

    Murat abicim böyle bir filmi düşündügün için öncelikle sana teşekkür ederim Erzurum da biraz zamanlar yapmış olduğunuz tiplemelerle herkesin beğenini kazanmıştınız. Ne kadar erzurum dışında olsanıza hala öyle ya bizlerin cocuklugu sizlerin yapmış olduğunuz tiplemeleri izlemekle geçti hele ramazan aylarında nasıl ki bir Trabzonlu nasıl bir Sivaslı şehrini bu anlamda şivesiyle,kültürüyle tanıtımını yapıyorsa erzurum neden olmasınki saygılar sunarim allaha emanet