Birer Birer Toplamak Mı? Birer Birer Erimek Mi?

Baktığımız zaman puan cetvelinde BB Erzurumspor’un rakibi sayılabilecek Sivas, Rize ve Akhisar dan alınan birer puan var.

Bu tablo ilerleyen haftalar için oldukça kritik diyebiliriz.  Çünkü rakiplere yenilmeyerek onlara puan kaybı yaşatmak önemli. Ayıca Ligin ikinci yarısında bu maçları kendi evinizde kazandığınız takdir de ikili averajda rakibinize üstün oluyorsunuz. Ancak tabi bu durumun oluşabilmesi için önce kazanmanız lazım. BB Erzurumspor artık üç puan alarak galibiyet alışkanlığı kazanmak zorunda. Yoksa bir bir kazanılan puanlar birer birer erimeye döner... Yani avantajınızı kendi elinizle dezavantaja çevirirsiniz.

Takım olarak rakibi kilitleyip oyunu sıkıştıran bir BB Erzurumspor var. Aslında bunu ligde ki her takım biliyor. Ancak şu an için Erzurumspor’un bu oyununa çözüm bulan bir rakip çıkmadı desek yanılmış olmayız. Bu da Erzurumspor’un işine geliyor...

Oyunun sıkışması Erzurumspor’un oyun planı olsa da, oyunun kilitlenmesinde ki temel sebep Mavi Beyazlı ekibin üçüncü bölge de ki eksikliği... Arayan ancak aradığını bulamayan bir Erzurumspor var. Bunun sebebi ise tamamen mevcut oyuncu profili. Çünkü uç noktada bitirici forvet eksikliği olduğu gibi Özer’in düştüğü anlarda kreatif oyuncunuz da kalmıyor.

Yukarıda bahsettiğimiz oyunun sıkışmasında ki en büyük etken ise BB Erzurumspor da ki Bermuda Şeytan  Üçgeni!  Yani Taylan, İbrahim ve Scuk... Bu üçlü  alan daraltarak rakibin topla oynama alanı bırakmıyor... Doğal olarak  doksan dakika içerisinde rakibe oyun üstünlüğü vermiyorsunuz.

Mehmet hoca gelirken “Alabildiğimiz kadar puan alıp ikinci yarıya nokta transferlerle girmeliyiz” demişti. Şu an bu hedefte ilerliyor BB Erzurumspor...

Göztepe ve Antalya maçlarından  alınacak minimum dört puan, ilk yarıda hedeflenen puana bir adım daha yaklaştıracaktır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.