Bölge Haber Girişi : 16 Ocak 2010 05:10

Bölge gençliği Erzurum'da toplanıyor!..

Bölge gençliği Erzurum'da toplanıyor!..
Sivil Toplum Destekleme Derneği Gençlik Çalışmaları Birimi 2010 yılı gerçekleştirilecek olan Orta Doğu ve Kafkasya Gençlik Kongresi için çalışmalarına start verdi.

Erzurum Ajans-Orta Doğu ve Kafkasya Gençlik Kongresi 25 ülkenin katılımı, yerel destekler ve Sivil Toplum Destekleme Derneği (SİTODED) koordinatörlüğünde, Erzurum’da gerçekleştirilecek. Çalışmalar hakkında bilgi veren dernek projeler koordinatörü A.Kadir Ergün amaçlarının Erzurum’u her yönüyle bir merkez ve marka konumuna getirerek yerel, ulusal ve uluslar arası düzeyde gündemde tutmak olduğunu ifade etti.

 

ANA TEMA GÖNÜLLÜLÜK

 

Düzenlenecek olan kongre, bölgesel bazda bir sivil toplum kuruluşu organizesiyle gerçekleştirilecek ilk çalışma niteliği taşıyor. 2010 yılı içerisinde uygulanacak olan ve Orta Doğu ve Kafkaslardan toplam 25 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan kongre, Gönüllülük teması üzerine kurgulanıyor.

 

Bir hafta sürecek kongre boyunca her gün kültürel programlarla katılımcı ülkeler kendilerini tanıtma fırsatı bulacaklar. Kongre finali kapanış seramonisi ve her ülkenin kendi kültürlerini tanıtım çalışmalarında bulunacakları kültürlerarası gece eğlence programıyla yapılacak. Kongreye ayrıca açılış oturumları kapsamında gençlerle birlikte, katılımcı her ülkenin devlet temsilcilerinin de katılımları bekleniyor.

 

Bugüne kadar uluslar arası çalışmalarda Erzurum’un adını başarıyla duyurduklarını ifade eden Ergün, kongreyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Erzurum’da gençler tarafından 2006 yılında kurulan derneğimiz bu güne kadar bir gençlik sivil toplum kuruluşu olarak bir çok proje ile ilin adını duyurmaya ve başarılı çalışmalara imza atmaya özen gösterdi. Erzurum gençliğini harekete geçirmek, imkan verildiği ölçüde gençlerin neler yapabileceğini ortaya koymak, yereldeki tüm gençleri içinde yaşadıkları toplumun bir parçası olarak aktif bireyler haline getirmek ana amaçlarımız içerisinde yer aldı. Uyguladığımız tüm çalışmalarımızda da yurt dışından ilimize getirdiğimiz gençlere bunu gösterdik, ilimizden Avrupa’da birçok ülkeye götürdüğümüz gençlerle de bu aktifliği sağlamaya çalıştık. Çalışmamızda Erzurum’umuzun gençleriyle bu sefer Ortadoğu ve Kafkas ülkelerinden gençlere ev sahipliği ederek bir ortak çalışma ortamı oluşturmayı hedefliyoruz.”

 

STK’LARA ÖNEM VERİLMELİ

 

Sivil Toplum Kuruluşlarının kalkınmanın en temel araçlarından biri  olduğunu vurgulayan Ergün: “ STK’lar verimli çalıştıkları sürece başarıya doğru hemen her alanda önemli mesafeler kaydedilebilir. Yerel STK’ların aktif hale gelmelerinin, gençlerin bu alanda aktif olmalarının önemi göz ardı edilemez. Erzurum’un önünde milat sayılabilecek önemli projeler var. Bunların başında 2011 Universiade geliyor. Universiade öncesinde, esnasında ve sonrasında tüm çalışmalarda belirli ölçülerde STK’lara aktif rol verilmesi gerekiyor. STK’ların da bu bilinçle hareket ederek üzerine düşeni yapması gerekiyor.” dedi.

 

Yerel çalışmalarda en çok güçlükle karşılaşılan noktanın “Gönüllü” çalışmaları olduğunu ifade eden Ergün: ”Sivil toplum çalışmaları da Gönüllülük esasına dayalı çalışmalardan ibarettir. Bu nedenle bölgesel olarak uygulayacağımız çalışmalarımızda ve kongremizde ana temamızı “Gönüllülük” olarak belirledik.” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.