Ekonomi Haber Girişi : 28 Mart 2017 21:00

Bölgede il gelişim senaryoları çalıştayı düzenlenecek

Bölgede il gelişim senaryoları çalıştayı düzenlenecek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliğinde; Erzurum, Erzincan ve Bayburt çalıştayları düzenlenecek.
Erzurumajans-Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliğinde; Erzurum, Erzincan ve Bayburt illeri için hazırlanan ve illerin farklı yaklaşımlarla hangi formda gelişebileceği hakkında fikir sunan gelişim senaryolarının, yerel paydaşların görüşüne sunulduğu "İl Gelişim Senaryoları; Erzurum, Erzincan ve Bayburt" çalıştayları düzenlenecek.

Sunulacak her bir ilin gelişim senaryosu, Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri koordinasyonunda, öğrenciler tarafından farklı öncelikler, temalar ve sektörler ele alınacak.

Her il için 8 farklı tematik grup tarafından hazırlanan 8 ayrı gelişim senaryosu; 1/100.000 ve 1/25.0000 ölçekli mekânsal planları, kavramsal şemaları, organizasyon şemaları ve raporları ile birlikte katılımcıların beğenisine sunulacak. Valilik, Belediye, Kaymakamlıklar, İlçe Belediyeleri, Ticaret ve Esnaf Odaları ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek çalıştay da sunulan senaryolar ışığında katılımcıların proje fikirlerinin ve önerilerin de, Ajans tarafından hazırlanan İl Gelişim Stratejisi Eylem Planı kapsamında değerlendirilmek üzere, alınması planlanmakta.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.