Bölgemiz bakanları ve beklentiler

Güneydoğuda adı konulmamış bir savaş devam ediyor ve şehit cenazeleri art arda geliyor.

Şehit ailelerinin gecekondu evleri ve  anaların,babaların,eşlerin ,yavruların yürek yakan feryatları değişmiyor olsa da Türkiye Cumhuriyeti'nin 65. Hükümeti kuruldu.

Cumhuriyetin kazanımlarından biri daha gerçekleşti.Erzincan'ın Refahiye ilçesinden çıkan Sn.Binali Yıldırım başbakanımız oldu.

Koltuğu kaybedenlerin burukluğu  koltuğa kavuşanların sevinçleri  arasında yeni kabine üyeleri  açıklandı.

64. Hükümet de bakanlık koltuğuna oturanların yanında yer alıp, fotoğraf karelerine girme yarışı yapanların, yeni kabine üyeleri için aynı rolleri oynaması, koltuğu kaybedenlerin yanında kimseciklerin olmaması, manzaranın alışık olduğumuz  ve değişmeyen yönüdür.

Ülke olarak öncelikli beklentimiz  şüphesiz; terörün bitmesi , hukukun üstün tutulması,halkın gelir seviyesinin yükselmesidir.

Bu öncelikler içerisinde bölge insanı olarak bizimde bir takım beklentilerimiz ve ümitlerimiz vardır.

Bilindiği gibi ülkemizin en fakir bölgesi  Kuzey Doğu Anadolu Bölgesidir.

Uzun yıllardan beri  insan ve sermaye göçü veren bu bölge, ne yazık ki makus talihini bir türlü yenememektedir. 

Bölge, patinaja düşmüş bir araç gibi desteklenmeyi ve yola çıkıp devam etmeyi arzulamaktadır.

Alınan bir takım palyatif tedbirlerin, başta Erzurum olmak üzere diğer bölge illerine fazla bir katkı sağlamadığı aşikardır.

Erzurum olarak hedeflerimize ulaşmak konusunda ümitlerimiz ve hayallerimiz olsa da Erzurum'un kalkınmasının bölgesel kalkınmayla birlikte mümkün olabileceğine inanmaktayız.

Bu münasebetle, yeni kabine de  başbakan'ın Erzincanlı olması,  şehrimize iki,Kars ve Bayburt'a bir bakanlık düşmesi  bölgemiz adına önemli bir fırsattır.

Bu tablodan bir sinerji üretebilir,  önümüze çıkan bu fırsatı iyi değerlendirebilirsek, uzun zamandan beri hayal edilen DAP projesini hayata geçirebilir suyun akışını değiştirebiliriz.

"İpek Yolunda Demir Yolu "projesinin hayata geçirilebilmesi ,bölgenin itici gücü tarım ve hayvancılığın ön plana çıkarılması ve diğer alanlarda hamleler yapılabilmesi, bölge milletvekillerinin, bürokratların,üniversitelerin,STK'ların,ve halkın gayretleri ile gerçekleştirilebilir.

Bölgesel kalkınmayla ilgili hayallerimizi gerçekleştirebileceğimizi  umduğumuz bu siyasi tablonun bölgede bir heyecan oluşturmasını temenni ediyor ,  kabinede yer alan hemşerilerimiz İçişleri Bakanı Sn.Efkan Ala'ya ve Sağlık Bakanı Sn.Prof.Dr.Recep Akdağ'a hayırlı olsun dileklerimizi sunuyor başarılar, diliyoruz
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.